Közélet

1,2 milliárd forintos beruházás

1,2 milliárd forintos beruházás

2015. február 27. (péntek) 10:25

A kivitelező Grabarics Kft. elkészült a Római városrész felújítási munkálataival.  Pénteken lesz a műszaki átadás-átvétel, majd az ezt követő körülbelül tíz nap során műszakilag leellenőrzik a beruházást, a szigetelésben érintett lakótömböket, közterületeket.

Fejlesztés - áramszünettel

Dunaújváros tizennégy utcájában számíthatnak áramszünetre a fogyasztók kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt kilenc órától várhatóan délután fél négyig.

Amikor kilométereket kell gyalogolni az ivóvízért

A dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola is csatlakozott a ,,Víz világnapja 2015" akciósorozathoz. Séta a vízért.

Fogyasztóvédelmi szakmai nap

Szakmai napot tartottak a vállalkozók számára, ahol a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége látta el tanácsokkal az érdeklődőket.

"Azért emlékezünk, hogy az arcokba taposó kommunista csizma a múlt maradjon"

Kiállítással és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött megemlékezést tartottak a Sándor Frigyes Zeneiskolában a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére.

Közbiztonság: fórum a Rudasban

A közbiztonság jegyében, áldozatvédelem témakörben tartanak lakossági fórumot délután öt órától a Rudas iskolában, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Sport

Vízilabda: Győzelem a rangadón

Vízilabda: Győzelem a rangadón

2015. február 28. (szombat) 18:23

Rangadónak indult, sima lett a vége: 11-6-os, tükörsima győzelmet aratott a BVSC elleni összecsapáson a DFVE női vízilabda csapata a Fabó Éva sportuszodában ma délután. Együttesünk végig remekül összpontosított középszakasz rangadóján, s még ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Röplabda: csak egyszettnyi vagányság

Csak a második szettben nyújtott jó teljesítményt a Dunaferr SE röplabda csapata a Kazincbarcika ellen, így a vendégek végül 3-1-re nyerték az összecsapást.

Elektromos motorral a benzinesek között

Európában egyedülálló módon a benzines motorok közötti versenyben indul a KTM gyári elektromos motorjával Gerendás Szabolcs az idei enduro versenyeken.

Vízilabda: kezdődik a második kör

A felsőházban egyszer már legyőzött BVSC ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától a DFVE női vízilabda csapata.

DPASE - FTC: amit tudni kell!

Vasárnap este fél héttől a Ferencváros ellen játszik bajnoki találkozót a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Röplabda: mozgalmas hétvége

Két bajnoki mérkőzést játszik hétvégén a Dunaferr SE röplabda csapata, mely szombaton itthon, vasárnap idegenben lép pályára az alapszakasz hajrájában.

Sziréna

Verekedés a vasútállomáson - súlyos sérülések

Verekedés a vasútállomáson - súlyos sérülések

2015. február 28. (szombat) 14:58

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 36 éves Z. Gergellyel szemben.

Szirénapróba: teljes körű morgatás

Az elmúlt időszaktól eltérően most nem csökkentett üzemű, hanem teljes körű szirénapróbát tartanak március első hétfőjén.

Tűzoltók: gyakorlat Pálhalmán

Szimulációs gyakorlat tartottak Pálhalmán. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szerparancsnok képzés tanulói egy tűz eloltását hajtották végre.

54 hunyó a nagy razzián

Ötvenegy emberrel szemben kellett intézkednie a rendőröknek a passzív biztonsági eszközök használatának elmaradása miatt a tegnapi fokozott ellenőrzésen.

Meggyilkolták a NAV egyik munkatársát

Meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn Budapesten. Halál munkavégzés közben.

Tűzeset: könnyű sérült Sárbogárdon

Egy sárbogárdi lakóépület kazánházában csaptak fel a lángok ma kora délután. A helyszínre érkező mentősöknek egy könnyű sérültet kellett a helyszínen ellátniuk.

Belföld

Ekáer - mindent vagy semmit

Ekáer - mindent vagy semmit

2015. február 28. (szombat) 13:01

Első alkalommal március 11-től kell kockázati biztosítékot nyújtaniuk az erre kötelezett, kockázatos termékeket fuvarozó vállalkozásoknak.Ellenben azok a vállalkozások, amelyek szerepelnek a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában, mentesülnek a kockázati biztosíték fizetési kötelezettsége alól.

Mától megváltozik a segélyezés - segítünk eligazodni

Mától átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap.

Orbán: "Ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra"

Orbán Viktor szerint mindenkinek ott kellene tennie a magyar fociért, ahol és amennyit tud, ő pedig szeretne az ezért a legtöbbet tevő kormányfő lenni Európában

Orbán: a kormányzás nem hiúsági kérdés - Évértékelő

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor évértékelő beszéde elején.

Népszámlálás lesz jövőre?

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es előző és a 2021-ben esedékes következő népszámlálás félidejében - Lázár János.

Vasárnapi pihenőnap - mire kell figyelni?

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a a vasárnapi nyitva tartást szabályozó törvény életbe lépése miatti kereskedői feladatokra hívta fel a figyelmet.

Kultúra

Polgári védelmi kiállítás Dunaújvárosban

Polgári védelmi kiállítás Dunaújvárosban

2015. február 28. (szombat) 12:52

"Légoltalom és polgári védelem az 50-es, 60-as években" címmel kiállítás nyílt a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban február 27-én, pénteken.

Csodaszarvas a Bartókban

Ősi legenda elevenedett meg a Bartók Kamaraszínház színpadán. A Duna Művészegyüttes a Csodaszarvas legendáját feldolgozó előadással látogatott városunkba.

A mese segítő ereje

Új közösség kezdte meg tevékenységét az MMK-ban. Meseműhely címmel indítanak alkotó és fejlesztő foglalkozást felnőtteknek.

Négy koncert, egy helyszín - este irány az MMK

Idei első koncertestjét tartja pénteken 19 órakor a Szabad a Mikrofon Stand Up Music Club az MMK színháztermében. Több banda, több stílus, jó hangulat.

Új BeatKOHO klip - nagyon friss

A dunaújvárosi BeatKOHO élő hip-hop zenekar második stúdióalbumáról (Hibátlan EP) a negyedik és egyben utolsó klip.

Est nagy idők koronatanújáról

A Bartók Kamaraszínház aulája ad otthon Wass Albert mesés-zenés irodalmi estjének. A helyi közreműködőn túl Nyerges Attila, az Ismerős Arcok tagja is ott lesz.

Oktatás

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

2015. február 24. (kedd) 10:01

A héten indul a jelentkezési időszak a diplomamentő program új nyelvi tanfolyamaira - írtja a Napi Gazdaság, a korábbinál nagyobb óraszámban meghirdetett képzésekre körülbelül 3500 jelentkezőre számítanak.

Szóbeli felvételi

Több mint négyszeres a túljelentkezés a Széchényi István Gimnázium emeltszintű angol képzésére.

A szakma sztárjai lesznek?

Óriási sikerrel büszkélkedhet a Dunaferr iskola, hiszen huszonnégy tanulójuk került be a Szakma Kiváló Tanulója és a Szakma Sztár verseny második fordulójába.

Elsőscsalogató programok a Petőfiben

Az intézmény újabb játékos foglalkozással várta a leendő növendékeket. Az esemény célja, hogy az iskola pedagógusai bemutatkozhassanak.

Aki először venne fel diákhitelt - határidők, itiner

Február 16-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. Aki kéri, ne feledje!

Szülők figyelmébe - fontos határidő a felvételiről

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba.