Közélet

Együtt a közös jövőért

Együtt a közös jövőért

2015. november 27. (péntek) 15:24

A Fejér Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a városi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ma délelőtt tartott konferenciát, ahol bemutatták a városunkban példásan működő közfeladat ellátáson alapuló, képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási programot és annak megyei szintű kiterjesztési lehetőségét.

Sport

Röplabda: szép győzelem a Pénzügyőr ellen

Röplabda: szép győzelem a Pénzügyőr ellen

2015. november 27. (péntek) 21:53

Végig igazi csapatként küzdött, s megérdemelt, 3-0-s sikert aratott a Pénzügyőr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata, mely ezzel beérte a tabellán mai ellenfelét.

Sziréna

Belföld

Mennyiért vehetünk fenyőfát idén?

Mennyiért vehetünk fenyőfát idén?

2015. november 26. (csütörtök) 15:23

Országszerte a jövő hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat, az árak az előző évhez képest nem változnak - mondta Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére.

Napihami

Oktatás

Gyakorlatban - Újabb cégek kapcsolódnak a főiskola duális képzésébe

Gyakorlatban - Újabb cégek kapcsolódnak a főiskola duális képzésébe

2015. november 26. (csütörtök) 19:16

Az elmúlt hónapok eseményeit összegezte a héten, a Dunaújvárosi Főiskolán dr. Király Zoltán, az Informatikai Intézet igazgatója, aki beszámolt az idén áprilisában indult TÁMOP pályázat keretében informatikai szakokon bővíteni kívánt duális képzéseinek számáról is.

Mozaik

A tehetségek köztünk élnek

A tehetségek köztünk élnek

2015. november 28. (szombat) 19:42

Gyula a mindennapjait a Hild iskolában tölti. Egy átlagos fiatal srác a sok közül, ám amikor az éneklésre kerül a sor, megcsillan a szeme és előtör belőle a hibátlan hang.

Napraszóló

Egy kis harcos

Egy kis harcos

2015. november 28. (szombat) 13:52

Körülötte már mindegyik „rokon” lehullatta lombját. Közvetlen szomszédja, az eperfa is kopaszon áll. Csak ez a kis küzdő viseli kitartóan a sárga leveleit…

Siker-ember

Mindennapi kenyerünk

Mindennapi kenyerünk

2015. november 27. (péntek) 15:04

A kenyér ősidők óta a legalapvetőbb emberi táplálék, készítési módja együtt változik az emberiség történelmével. Az őskorban például a különféle gabonaszemeket tüzes kőlapon pirították meg, később az érett magvakat összezúzták és vízzel keverve kásaként fogyasztották.