Közélet

Népességfogyás: csökkenő mértékek

Népességfogyás: csökkenő mértékek

2015. február 26. (csütörtök) 18:53

A tavalyi évben több gyermek született, a halálozások száma pedig csökkent, így mérséklődött a népességfogyás. Ez derült ki a központi statisztikai hivatal legfrissebb adataiból. A dunaújvárosi kórházban tavaly csaknem 900 kisbaba született.

Eső, szél, bujkáló Nap - ezek vágják haza a hétvégénket

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható eső. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegő.

"Azért emlékezünk, hogy az arcokba taposó kommunista csizma a múlt maradjon"

Kiállítással és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött megemlékezést tartottak a Sándor Frigyes Zeneiskolában a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére.

Közbiztonság: fórum a Rudasban

A közbiztonság jegyében, áldozatvédelem témakörben tartanak lakossági fórumot délután öt órától a Rudas iskolában, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Mennyi marad zsebben a fizetés után?

Az UNION Biztosító reprezentatív piackutatása szerint a gazdaságilag aktív, 25-55 éves korosztály tagjainak 61 százaléka tekinthető megtakarítónak.

Izzott a merőkanál - ételt osztottak a Petőfi ligetben

A Jobb adni, mint kapni szólást zászlajára tűző csoport újabb ételosztást szervezett kedden a Petőfi ligetben. Jótékonyság, paprikás krumpli, villám kezek.

Sport

Jégkorong: ennyi volt

Jégkorong: ennyi volt

2015. február 25. (szerda) 20:15

Véget ért a DAB hokisai számára a MOL Liga: a kapu előtt ismét pontatlan Acélbikák 3-1-re kaptak ki az Érsekújvártól, így a címvédő jutott a fináléba. Galériával!

Mert fejlődni kötelesség

Hivatalosan is átadták a vidámpark helyén épült műfüves labdarúgó pályákat, melyeket egy jövőbeni sportközpont részeként építettek.

Úszás: éremeső Százhalombattán

Tizennyolc dobogós helyezéssel, köztük öt aranyéremmel zárták a Dunaferr-DVSI úszói a százhalombattai V. Szalai János Emlékversenyt.

Kézilabda: Búcsú a kupától

Bár 45 percig jól tartotta magát, végül 33-21-es vereséget szenvedett a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni Magyar Kupa negyeddöntőben.

Labdarúgás: tavaszi rajtra várva!

Több mint tizenkét év elteltével játszik újra NB I-es mérkőzést hazai környezetben a Ferencváros ellen városunk labdarúgó csapata.

DVSI: éremeső Kecskeméten

Kiválóan szerepeltek a IV. Aranyhomok Kupa elnevezésű kecskeméti úszóversenyen a DVSI korosztályos versenyzői, akik kilenc érmet szereztek a rangos viadalon.

Sziréna

Zsaruhír: villámfogás Ercsiben

Zsaruhír: villámfogás Ercsiben

2015. február 26. (csütörtök) 10:21

Még elkölteni sem volt ideje a lopott pénz annak a férfinak, akit a bejelentést követően, alig egy órán belül elfogtak a rendőrök Ercsiben.

Gázszivárgás a Rudasban! Frissítve!

Gázszivárgás miatt kiürítették percekkel ezelőtt a Rudas iskolát. A dunaújvárosi tűzoltók két egységgel vonultak a helyszínre, s megkezdték a felderítést.

54 hunyó a nagy razzián

Ötvenegy emberrel szemben kellett intézkednie a rendőröknek a passzív biztonsági eszközök használatának elmaradása miatt a tegnapi fokozott ellenőrzésen.

Meggyilkolták a NAV egyik munkatársát

Meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn Budapesten. Halál munkavégzés közben.

Tűzeset: könnyű sérült Sárbogárdon

Egy sárbogárdi lakóépület kazánházában csaptak fel a lángok ma kora délután. A helyszínre érkező mentősöknek egy könnyű sérültet kellett a helyszínen ellátniuk.

Sajtra fájt a foga - újabb bolti szarkát fogtak a rendőrök

Egy férfi a ruhájába rejtve próbálta kicsempészni a lopott sajtot az üzletből, de rajta kapták. A rendőrök előállították, megindult az eljárás ellene.

Belföld

Több tucat embert küld el a Tesco?

Több tucat embert küld el a Tesco?

2015. február 26. (csütörtök) 15:17

A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb több tucat munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés.

Népszámlálás lesz jövőre?

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es előző és a 2021-ben esedékes következő népszámlálás félidejében - Lázár János.

Vasárnapi pihenőnap - mire kell figyelni?

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a a vasárnapi nyitva tartást szabályozó törvény életbe lépése miatti kereskedői feladatokra hívta fel a figyelmet.

Adósságátvállalás - megszűnnek a kórházak terhei

Április elsejével átveszi az újonnan megalakuló Állami Egészségügyi Ellátó Központ a kórházak teljes adósságállományát.

Légszennyezettség: Dunaújváros is problémás

Három város levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet a szálló por koncentrációja miatt, de mi sem lehetünk nyugodtak.

Szépen lassan kúszik vissza a benzin ára

Emelte bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Már megint. Pénteken mi lesz?

Kultúra

Kedvcsináló - Kulcskeresők a színpadon

Kedvcsináló - Kulcskeresők a színpadon

2015. február 26. (csütörtök) 19:00

Kulcskeresők a Bartókban. Örkény István egyik klasszikusát vitte színpadra városunk színi társulata, Király Attila rendezésében. A 70-es évek hangulatát idéző tragikomédia következő előadása március 9-én lesz.

Új BeatKOHO klip - nagyon friss

A dunaújvárosi BeatKOHO élő hip-hop zenekar második stúdióalbumáról (Hibátlan EP) a negyedik és egyben utolsó klip.

Est nagy idők koronatanújáról

A Bartók Kamaraszínház aulája ad otthon Wass Albert mesés-zenés irodalmi estjének. A helyi közreműködőn túl Nyerges Attila, az Ismerős Arcok tagja is ott lesz.

Míves emberek vására - már hagyomány

Ebben a hónapban is megrendezték a ,,Míves Emberek Vásárát" a Munkásművelődési központban. Kézzel varrt táskát, takarót, mézeskalácsot, Vásárolhatott a betérő.

Repeta a jóból - ismét jazz-csemege a Művészben

Jazz-csemegének ígérkezik a szombat esti Művészbéli randevú Gányi Miklóssal aki elsőként lépett fel az azóta rendületlenül nívós esteket produkáló helyszínen.

Oktatás

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

2015. február 24. (kedd) 10:01

A héten indul a jelentkezési időszak a diplomamentő program új nyelvi tanfolyamaira - írtja a Napi Gazdaság, a korábbinál nagyobb óraszámban meghirdetett képzésekre körülbelül 3500 jelentkezőre számítanak.

Szóbeli felvételi

Több mint négyszeres a túljelentkezés a Széchényi István Gimnázium emeltszintű angol képzésére.

A szakma sztárjai lesznek?

Óriási sikerrel büszkélkedhet a Dunaferr iskola, hiszen huszonnégy tanulójuk került be a Szakma Kiváló Tanulója és a Szakma Sztár verseny második fordulójába.

Elsőscsalogató programok a Petőfiben

Az intézmény újabb játékos foglalkozással várta a leendő növendékeket. Az esemény célja, hogy az iskola pedagógusai bemutatkozhassanak.

Aki először venne fel diákhitelt - határidők, itiner

Február 16-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. Aki kéri, ne feledje!

Szülők figyelmébe - fontos határidő a felvételiről

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba.