Közélet

Mellbevágó - A Triumph 170 embert küld el a városi gyárból?

Mellbevágó - A Triumph 170 embert küld el a városi gyárból?

2015. március 25. (szerda) 0:57

Megszünteti a burgenlandi Felsőőrben működő üzemét és magyarországi telephelyének eladását tervezi a Triumph fehérneműgyártó cég. A cég közleménye szerint első lépésként a dunaújvárosi gyár kapacitásának csökkentését tervezik 2015. augusztus végéig, amely 170 főt érint majd a jelenlegi 412 alkalmazottból.

Fodrász sikerek

Leidli Loretta sikert sikerre halmoz: egymás után nyeri az országos fodrászversenyeket. A fiatal lány legutóbb több aranyéremmel térhetett haza.

Legyen más a szenvedélyed - Egy nap művészettel, tudománnyal és sporttal

A Dunaújvárosi Főiskolára látogatott ma a "Legyen más a szenvedélyed!" nevű roadshow.

Felújítják a múzeumot

Felújítják az Intercisa Múzeum balesetveszélyessé vált homlokzatát. A rekonstrukciós munkálatokat várhatóan április végére befejezik be a szakemberek.

Mától többet tankolhatunk ugynannyiért

3-3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

Óraátállítás - vasárnaptól nyári időszámítás

Vasárnap térünk át a nyári időszámításra, 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást spórolható.

Sport

Labdarúgás: nehéz helyzetben, de bizakodva

Labdarúgás: nehéz helyzetben, de bizakodva

2015. március 25. (szerda) 18:07

Megtartotta első edzéseit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatánál Artner Tamás, a gárda tegnap kinevezett új vezetőedzője. A 44 éves szakember célja egyértelmű: az élvonalban szeretné tartani együttesünket, ám ehhez most már eredmények, győzelmek kellenek.

Kispályás foci: új éllovas a Campusban

Véget ért a téli szünet a városi kispályás bajnokság Campus csoportjában is, ahol két találkozót lejátszottak, egy viszont elmaradt a tavaszi nyitófordulóban.

2014 - Dzsudzsák lőtte az év gólját

Dzsudzsák Balázsnak a románok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen szabadrúgásból szerzett egyenlítő találatát választották a 2014-es év magyar góljának.

DVSI: most nem ment a kicsiknek

Kétszer is sima vereséget szenvedett hétvégén a DVSI U9-es fiú kézilabda csapata az Országos Gyermekbajnokság újabb fordulójában.

Labdarúgás: Hivatalos - Artner Tamás a DPASE új edzője!

Artner Tamást nevezték ki a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának vezetőedzőjévé.

Kispályás foci: simázott az éllovas

Egy papírforma eredmény, valamint egy komoly meglepetés is jutott a városi kispályás bajnokság Zeus Osztályának első tavaszi fordulójára.

Sziréna

Mától büntet a mindent látó traffipax

Mától büntet a mindent látó traffipax

2015. március 26. (csütörtök) 8:31

Mától élesben működik a Véda közúti intelligens kamerahálózat első 160 egysége, igaz egyelőre csak a gyorshajtást büntetik, pedig ezek a kamerák már mindent látnak. Amikor meg majd  átesnek a megfelelő softverfrissítésen, akkor pedig azt is kiszúrják, hogy milyen színű zokni van rajtunk.

Csapatmunka a Dunán innen és túl - rendőröket díjaztak

Példaértékű együttműködésre került sor a múlt héten a Duna két partján lévő megyei rendőrkapitányságok és a polgárőrség között. Kitüntették az akcióhősöket.

Újabb kávés tolvajt fogtak

Valaki megint megpróbált kávét lopni az egyik dunaújvárosi áruházból. Meglépnie nem sikerült, a rendőrök fülön csípték.

Nade 3 csomaggal egyszerre? Bolti szarkát fogtak

Pólója alatt három csomag kávéval lépett volna meg egy férfi tegnap a Vigadó téri élelmiszerboltból, de nem tudott eliszkolni, a rendőrök idejében érkeztek.

Kéklámpások véradása

Véradást szerveztek a dunaújvárosi rendőr főkapitányságon. Az eseményen a rendvédelmi szervek vehettek részt, de a mentők is képviseltették magukat.

Trafikból akart lopni, elkapták

Cigarettatárcákkal a zsebében, fizetés nélkül akart távozni egy férfi az egyik helyi dohányboltból tegnap. Elkapták, előállították.

Belföld

Közfoglalkoztatás - elindult a tájékoztató honlap

Közfoglalkoztatás - elindult a tájékoztató honlap

2015. március 25. (szerda) 10:55

Elindult a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálja, amely széleskörű tájékoztatást nyújt a közfoglalkoztatóknak és közfoglalkoztatottaknak - tájékoztatta a tárca szerdán az MTI-t.

Triplázás - egyre inkább népszerű a gyed extra

Ötvenezren részesültek a kisgyermekes családoknak segítséget nyújtó gyed extra kedvezményeiben tavaly, közülük 30 ezren munka mellett kapják a támogatást.

Az influenza fordította negatívba a népességi mutatókat?

Az év első hónapjában csaknem 5 százalékkal több gyermek született, mint 2014 januárjában, és 13 százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel korábban.

Több a bejegyzett cég, fehéredik a gazdaság

Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy éve.

A Mol pénteki ajándéka Önöknek

A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 4 forinttal csökkenti pénteken a Mol, a 95-ös benziné nem változik. Dízelesek hete.

Vasárnapi zárva tartás - a pult másik oldala

A vasárnap is nyitva tartható üzletek engedélyezésének menetéről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Kultúra

Egyéni stílust képviselnek

Egyéni stílust képviselnek

2015. március 26. (csütörtök) 11:49

Igazi világsztár lép fel  pénteken 21 órakor a Művészben. Dresch Mihály a magyar jazz meghatározó személyisége,  zenekarával látogat Dunaújvárosba.

Vásári gyakorlat a Dózsában

Húsvéti vásárt tartottak a Dózsa iskolában, melynek célja az volt, hogy a diákok megismerkedjenek az üzlet és a marketing világával.

Vasútmodell kiállítás Dunaújvárosban

Most először lesz látható a TnT Vasútmodell Klub új, amerikai modulrendszere. A legkisebbeket favonatos játszóház várja, de lesz irányítható terepasztal is.

Csá, szervusz, üdvözlöm, adj egy ötöst, de rómait - fókuszban az illem

A címben szereplő köszönési módokról és hasonló illemtanhoz tartozó helyzetekről tettek fel kérdéseket a diákcsapatoknak az MMK-ban kezdődő vetélkedő sorozaton.

A költészet nagy ünnepe

Egy nap, amely a versek hagyományőrző szerepére és eszmei értékére hívja fel a figyelmet. Március 21-e a költészet világnapja.

Előadás a legszebb levélről

Folytatódott a Bibliai Szabadegyetem a József Attila Könyvtárban, ahol Gyűrűs Istvánné lelkész, az Adventista Teológiai Egyetem egykori tanára tartott előadást.

Oktatás

HAPPY-hét a Vasváriban

HAPPY-hét a Vasváriban

2015. március 26. (csütörtök) 13:30

A Vasvári iskola is csatlakozott az országos, vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programhoz, melynek keretein belül figyelemfelhívó rendezvényeken vesznek részt a diákok.

Gyászolnak a Dunaferr iskola tanárai és diákjai

Két név, két évszám, egy emberélet. Elhunyt kedves kolléganőnk Klárika, akit családján, barátain kívül most három iskola tanári testülete, és diáksága gyászol.

Nyelvvizsga nélkül nemhogy diplomázni, de felvételizni sem lehet majd?

A tanrendet is át kell alakítani, valamint az oktatókat is fel kell készíteni, ha 2020-tól már alapkövetelmény lesz a felsőoktatási felvételikhez a nyelvvizsga.

40 éve az oktatás szolgálatában

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, mely remek gálával zárta ünnepi iskolahetét.

Kis biológusok, ha találkoznak

Találkozóra hívta a Széchenyi gimnázium a városi kis biológusokat. A diákok rajzaiból, festményeiből kiállítás nyílt, majd különféle előadásokat tartottak.

Rudas 40 - Gála-galéria

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Rudas iskola. Több kiállítást, vetélkedőt rendeztek a héten, tegnap pedig egy gálával koronázták meg az ünnepet.