Sport

Égető problémát orvosoltak

Égető problémát orvosoltak

2016. május 25. (szerda) 7:53

A kiváló szakmai munka eredménye, hogy a Magyar Torna Szövetség és Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának támogatásával most több, mint bruttó 43 millió forintot fordítottak a Dunaferr tornacsarnokának felújítására.

Sziréna

Újra szabadlábon a Szórádon garázdálkodó férfi?

Újra szabadlábon a Szórádon garázdálkodó férfi?

2016. május 25. (szerda) 9:42

Nem hivatalos információink szerint az érintett személy előzetes letartóztatását végül nem rendelték el és szerkesztőségünk úgy tudja, hogy már az őrizetből is kiengedték a szóban forgó helyi lakost. Várjuk az ügyészség hivatalos tájékoztatását.

Belföld

Minden iskola állami fenntartású és működtetésű lehet?

Minden iskola állami fenntartású és működtetésű lehet?

2016. május 23. (hétfő) 6:39

Kedden adták be azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében 2017-től minden iskola működtetését is az állam látná el, júliustól pedig kialakulhat már az oktatás felügyeletének új struktúrája. A tervezett változásokról Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár beszélt a Rádió Orientnek.

Kultúra

Lúdas Matyi a Bartókban

Lúdas Matyi a Bartókban

2016. május 24. (kedd) 8:01

A kecskeméti Ciróka Bábszínház Fazekas Mihály,Lúdas Matyi című, tanulságos meséjét vitte színpadra,Vidovszky György rendezésében a Bartók Kamaraszínházban.A zenés mesejáték rengeteg humorral és szellemes fordulattal kínál kikapcsolódási lehetőséget korosztálytól függetlenül, minden színház szerető ember számára.

Mozaik

Napsütés, 30 fok - Hétvégére itt a nyár

Napsütés, 30 fok - Hétvégére itt a nyár

2016. május 26. (csütörtök) 7:38

Ma többórás ragyogó napsütésre, pénteken napos, gomolyfelhős, igazi nyárias hangulatú időre számíthatunk. Hétvégére pedig igazi strandidő jön! Fronthatásra nem kell számítani.

Napraszóló

A borisszák pártfogója

A borisszák pártfogója

2016. május 25. (szerda) 14:15

A szőlőművelőknek az idén nem volt okuk riadalomra: az utolsó fagyosszentként számon tartott Orbán napja előtt már tudni lehetett, hogy nem jön extrém hideg, ami kárt tehetne az ültetvényekben.

Siker-ember

A konyhafőnök: Kaszás Roland

A konyhafőnök: Kaszás Roland

2016. március 11. (péntek) 15:00

Amikor fanatikus beszélgetőpartnerrel találkozom az olyan elvarázsolós, feltöltős. Így jártam most is Kaszás Roland szakácsmester jóvoltából, akivel a Kiskohász Étteremben találkoztam, s az interjú után repkedve mentem hazafelé.