Közélet

Fogyasztóvédelmi szakmai nap

Fogyasztóvédelmi szakmai nap

2015. február 27. (péntek) 19:31

Díjátadóval egybekötött szakmai napot tartottak a dunaújvárosi polgármesteri hivatalban vállalkozók számára. A rendezvényen a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

1,2 milliárd forintos beruházás

A kivitelező Grabarics Kft. elkészült a Római városrész felújítási munkálataival. Pénteken lesz a műszaki átadás-átvétel.

Eső, szél, bujkáló Nap - ezek vágják haza a hétvégénket

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható eső. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegő.

"Azért emlékezünk, hogy az arcokba taposó kommunista csizma a múlt maradjon"

Kiállítással és kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött megemlékezést tartottak a Sándor Frigyes Zeneiskolában a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére.

Közbiztonság: fórum a Rudasban

A közbiztonság jegyében, áldozatvédelem témakörben tartanak lakossági fórumot délután öt órától a Rudas iskolában, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Felújítás az uszodában

Felújításokat végeznek a Fabó Éva Sportuszodában is. A szaunák rekonstrukciója után a rajtköveket, valamint a külső lelátót is újjáépítik.

Sport

Vízilabda: kezdődik a második kör

Vízilabda: kezdődik a második kör

2015. február 27. (péntek) 16:13

A felsőházban egyszer már legyőzött BVSC ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától a DFVE női vízilabda csapata.

DPASE - FTC: amit tudni kell!

Vasárnap este fél héttől a Ferencváros ellen játszik bajnoki találkozót a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Röplabda: mozgalmas hétvége

Két bajnoki mérkőzést játszik hétvégén a Dunaferr SE röplabda csapata, mely szombaton itthon, vasárnap idegenben lép pályára az alapszakasz hajrájában.

Úszás: éremeső Százhalombattán

Tizennyolc dobogós helyezéssel, köztük öt aranyéremmel zárták a Dunaferr-DVSI úszói a százhalombattai V. Szalai János Emlékversenyt.

Kézilabda: Búcsú a kupától

Bár 45 percig jól tartotta magát, végül 33-21-es vereséget szenvedett a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni Magyar Kupa negyeddöntőben.

Labdarúgás: tavaszi rajtra várva!

Több mint tizenkét év elteltével játszik újra NB I-es mérkőzést hazai környezetben a Ferencváros ellen városunk labdarúgó csapata.

Sziréna

Asszonyok ütötték egymást az óvoda udvarán

Asszonyok ütötték egymást az óvoda udvarán

2015. február 27. (péntek) 12:55

A sárkeresztúri óvoda udvarán négy asszony verekedett össze. Hárman ütöttek egyet, majd a rendőrségi szirénák hallatán elfutottak. Nem jutottak messzire.

Szirénapróba: teljes körű morgatás

Az elmúlt időszaktól eltérően most nem csökkentett üzemű, hanem teljes körű szirénapróbát tartanak február első hétfőjén.

Tűzoltók: gyakorlat Pálhalmán

Szimulációs gyakorlat tartottak Pálhalmán. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szerparancsnok képzés tanulói egy tűz eloltását hajtották végre.

54 hunyó a nagy razzián

Ötvenegy emberrel szemben kellett intézkednie a rendőröknek a passzív biztonsági eszközök használatának elmaradása miatt a tegnapi fokozott ellenőrzésen.

Meggyilkolták a NAV egyik munkatársát

Meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn Budapesten. Halál munkavégzés közben.

Tűzeset: könnyű sérült Sárbogárdon

Egy sárbogárdi lakóépület kazánházában csaptak fel a lángok ma kora délután. A helyszínre érkező mentősöknek egy könnyű sérültet kellett a helyszínen ellátniuk.

Belföld

Paksi bővítés - 30 évig lesznek titkosak az adatok?

Paksi bővítés - 30 évig lesznek titkosak az adatok?

2015. február 27. (péntek) 14:46

Harminc évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után, pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

Orbán: a kormányzás nem hiúsági kérdés - Évértékelő

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor évértékelő beszéde elején.

Népszámlálás lesz jövőre?

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es előző és a 2021-ben esedékes következő népszámlálás félidejében - Lázár János.

Vasárnapi pihenőnap - mire kell figyelni?

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a a vasárnapi nyitva tartást szabályozó törvény életbe lépése miatti kereskedői feladatokra hívta fel a figyelmet.

Adósságátvállalás - megszűnnek a kórházak terhei

Április elsejével átveszi az újonnan megalakuló Állami Egészségügyi Ellátó Központ a kórházak teljes adósságállományát.

Légszennyezettség: Dunaújváros is problémás

Három város levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet a szálló por koncentrációja miatt, de mi sem lehetünk nyugodtak.

Kultúra

A mese segítő ereje

A mese segítő ereje

2015. február 27. (péntek) 19:37

Új közösség kezdte meg tevékenységét az MMK-ban. Meseműhely címmel indítanak alkotó és fejlesztő foglalkozást felnőtteknek.

Világsztárok jönnek a Szalki-szigetre - Rockmaraton 2015, Dunaújváros

"Születésnapunk alkalmából meglepünk benneteket egy tökéletes rock-vakációval. Július 13-19. között elfoglalunk egy szigetet a Dunán."

Új BeatKOHO klip - nagyon friss

A dunaújvárosi BeatKOHO élő hip-hop zenekar második stúdióalbumáról (Hibátlan EP) a negyedik és egyben utolsó klip.

Est nagy idők koronatanújáról

A Bartók Kamaraszínház aulája ad otthon Wass Albert mesés-zenés irodalmi estjének. A helyi közreműködőn túl Nyerges Attila, az Ismerős Arcok tagja is ott lesz.

Míves emberek vására - már hagyomány

Ebben a hónapban is megrendezték a ,,Míves Emberek Vásárát" a Munkásművelődési központban. Kézzel varrt táskát, takarót, mézeskalácsot, Vásárolhatott a betérő.

Repeta a jóból - ismét jazz-csemege a Művészben

Jazz-csemegének ígérkezik a szombat esti Művészbéli randevú Gányi Miklóssal aki elsőként lépett fel az azóta rendületlenül nívós esteket produkáló helyszínen.

Oktatás

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

Diplomamentő program - még egyszer, de utoljára

2015. február 24. (kedd) 10:01

A héten indul a jelentkezési időszak a diplomamentő program új nyelvi tanfolyamaira - írtja a Napi Gazdaság, a korábbinál nagyobb óraszámban meghirdetett képzésekre körülbelül 3500 jelentkezőre számítanak.

Szóbeli felvételi

Több mint négyszeres a túljelentkezés a Széchényi István Gimnázium emeltszintű angol képzésére.

A szakma sztárjai lesznek?

Óriási sikerrel büszkélkedhet a Dunaferr iskola, hiszen huszonnégy tanulójuk került be a Szakma Kiváló Tanulója és a Szakma Sztár verseny második fordulójába.

Elsőscsalogató programok a Petőfiben

Az intézmény újabb játékos foglalkozással várta a leendő növendékeket. Az esemény célja, hogy az iskola pedagógusai bemutatkozhassanak.

Aki először venne fel diákhitelt - határidők, itiner

Február 16-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. Aki kéri, ne feledje!

Szülők figyelmébe - fontos határidő a felvételiről

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba.