Kultúra

2013. február 28. (csütörtök) 18:50

ICA-D: három tárlattal!

ICA-D: három tárlattal!

Nem aprózzák el a programok sorát a Kortárs Művészeti Intézetben: három kiállítás megnyitóira várja az érdeklődőket az ICA-D pénteken – a fő médium ezúttal a fotó lesz. Játék műfaji határok nélkül – máris itt!
Természetfotók, gyűjtemények kollekció, egyéni kiállítás – három bemutatóval folytatja programját a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) március 1-jén, pénteken. Érdekes egybeesés, hogy ezúttal "vegytisztán" fotókiállítások szerepelnek a kínálatban. Lássuk.

A mi világunk 2013

Évtizedes hagyomány – új köntösben, új helyen: A mi világunk 2013 címmel idén is bemutatkozik a Mezőföld Természetfotó Egyesület, a közösségi akció helyszíne azonban idén már nem a Munkásművelődési Központ Folyosógalériája, hanem az ICA-D lesz.
Nézd, milyen szép... (Frigyer Sylvia fotója)
Nézd, milyen szép... (Frigyer Sylvia fotója)
A természet csodáit megörökítő munkákat dr. Almási István, Bartos Imre, Bíró Ágnes, dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Sándor, Kovács Lajos, Krizák István, Oroszi Zoltán, Oszkó Ferenc és Rónai Gábor készítette, a tárlat anyagát ifj. Koffán Károly festőművész, főiskolai docens ajánlja a vendégek figyelmébe a délután hat órakor kezdődő megnyitón.
Az eseményen verssel Gáncs Ivett, muzsikával Beke Beáta, Németh Irma és Pocsai Mária működik közre.

Kapcsolódó link:

Perforáció

A természetfotósok mellett dunaújvárosi fotóművészek képeiből is válogat az ICA-D pénteken: Perforációk címmel gyűjteményes kiállítással jelentkeznek az alkotók. Martinkó Márk: Nagyvárosi teóriák: 1. Cyberpunk-lét
Martinkó Márk: Nagyvárosi teóriák: 1. Cyberpunk-lét
A vendégek ezúttal nyolc fotóművész – Csikós Árpád, Feltóti Sándor, Holhos Tamás, Kaszás Tamás, Martinkó Márk, Moró Máté, Páhi-Fekete Noémi és Vachter János – munkáiból láthat válogatást.
A bemutató anyagát dr. Almási István orvos, természetfotós méltatja az este fél nyolckor kezdődő vernisszázson – a Perforáció képeit március 22-ig láthatják a kortárs intézet vendégei.

Kapcsolódó link:

Az Út vége

Végül, de közel sem utolsósorban egy önálló tárlat képeit ajánljuk: Rajcsányi Artúr Az Út vége című kiállítását Gyöngyössy Csaba, a Modern Művészetért Közalapítvány
kuratóriumának elnöke nyitja meg este hát órától. Egy kép az Útról
Egy kép az Útról
Rendhagyó tárlat – rendhagyó körítéssel:
"2002-ben jártam végig a Camino-t. Megpróbáltam alkotói módon dokumentálni az utamat. Eddig valahogy nem gondoltam a képek bemutatására, most viszont egy sajátos alkalomból kiállítás nyílik belőle." – ezzel ajánlja a tárlatot az alkotó, a sajátos alkalom pedig egy vetítéssel és előadással egybekötött jótékony célú aukció lesz a tárlat utolsó napján, azaz március 22-én – de erről alkalomadtán újabb előhangot közöl a DO!

Kapcsolódó link:

(A Dunaújváros Online az ICA-D médiapartnereként veszi ki részét az eseménysorozat népszerűsítéséből; vezető oldali és belső oldali első képünk Holhos Tamás munkája.)

Kapcsolódó link:

Kapcsolódó face:

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2013-03-02 19:40:22 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Gratulálunk a kiállítóknak! :)

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó...

Linkek

Kortárs Művészeti Intézet
hírtérkép
.11.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Lajos király krt.

Lajos király krt.(kiadó) November 1-től kiadó a Béke városrészben Lajos király krt-on 2 szobás bútorozott lakás tovább

Összes hirdetés: 1208 db

Apró

mosógép eladó

Vegyes | Kínál

mosógép eladó

Összes hirdetés: 237 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

Összes cég: 1039 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.