Birkózás: sikeres csapatbajnoki

spigott - 2014. november 20. 11:38

Kiválaón szerepeltek a közelmúltban megrendezett utánpótlás és felnőtt megméretéseken a Dunaferr SE birkózói. A dunaújvárosi versenyzők több éremmel térhettek haza Orosházáról, míg a mezőfalvi NB II-es csapatbajnokit hatalmas bravúrt elérve nyerte meg egyesületünk.

Bőséges program várta a közelmúltban a Dunaferr SE korosztályos birkózóit, akik az orosházi diákolimpiai döntő és leány diák és serdülő bajnokság mellett a mezőfalvi NB II-es csapatbajnokságban is megmérették magukat.

Hajszálra a dobogóktól

Orosházán rendezték meg a közelmúltban a Diák II. korcsoport (2003-2004-es születésűek) Országos Birkózó Diákolimpiai Döntőjét. Összesen 220 induló mérlegelt, a Dunaferr SE-ből 6-an léptek szőnyegre. Sallai Sándor 59 kg-ban az elődöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett. A vigaszágon végül a III. helyet szerezte meg. Mezei Kristóf (32 kg), Kovács Máté (35 kg), Bartek Dávid (42 kg), Farkas Balázs (50 kg), Grosch Iván (58 kg) nem jutottak a legjobb 6 közé.

Szintén Orosházán rendezték meg a Felföldi Sándor Emlékversenyt, mely a Leány Diák és Serdülő Országos Bajnokság viadalát is jelentette egyben, itt összesen 154 birkózó lány állt rajthoz. A Dunaferr SE színeit 8 versenyző képviselte, akik közül Péntek Vanessza szerepelt a legjobban, az 56 kg-os súlycsoportban döntőbe jutott. Ott nagy küzdelemben pontozásos vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett. Jánosházi Mónika is dobogóra állhatott, ő a 43 kg-os súlycsoportban lett harmadik. Sajnálatos, hogy a Dunaferr SE hat versenyzője, Szöllősi Petra (65 kg), Szöllősi Anna (56 kg), Bíró Alexandra (65 kg), Szenczi Alexa (37 kg), Hudák Réka (49 kg) és Nyegota Nikolett (60 kg) is bronzéremért birkózhatott, de a győzelmet mindegyik alkalommal az ellenfél szerezte meg, így versenyzőink végül az ötödik helyen végeztek.

Bravúr a javából

A második orosházi verseny után egy nappal már Mezőfalván volt jelenése az egyesület sportolóinak, ugyanis a helyi a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezte meg a Dunaferr SE a 2014. évi felnőtt NB II-es birkózó csapatbajnokság "A" csoportjának fordulóját. A viadalra összesen 23 csapat nevezett, s a Dunaferr SE a Törökszentmiklóssal, a Bajai Birkózó Klubbal és a Kertvárosi Sportegyesülettel került egy csoportba. Vasárnap az oda-visszavágót is lebonyolították. Előzetesen csapatunkat a csoport 2. helyére vártuk, titkon reménykedtünk abban, hogy esetleg továbbjuthatunk a 6-os döntőbe (öt négyes csoport, és egy hármas csoport került kialakításra, a csoportgyőztesek kerülhettek be a legjobb 6 közé).

Az első fordulóban az 59 kg-ban kötöttfogást birkóztak, a 66 kg szabadfogás, 71 kg kf., 75 kg szf., 80 kg kf., 85 kg szf., 98 kg kf., 130 kg szf. A visszavágón ennek a fordítottja. A Dunaferr SE az első mérkőzésén a törökszentmiklósiakat 22-10-re legyőzte, majd következett a Kertvárosi SE, mely nagyon szoros mérkőzést hozott, a végeredmény 17-16 lett a Dunaferr SE javára, míg az első forduló utolsó összecsapásán a Bajai BC-t 18-15-re győzték le a dunaújvárosi fiatalok. Az ezt követő rövid szünet után kezdődhettek a visszavágó mérkőzések, melyen a Törökszentmiklós csapatát 24:8-ra verték meg, míg a Kertvárosi SE-vel pontosan megismétlődött az első forduló eredménye 17-16 arányú győzelmet könyvelhettek el. Az utolsó visszavágó mérkőzésen a Baja csapata ellen 22:10-re nyertek, s az örömöt csak fokozta, hogy a csapat 90%-ban saját nevelésű birkózókból állt.
Nagyszerű, fordulatos mérkőzéseket láthattak a viadalra kilátogatók: Zellei Áron (66 kg) és Zellei Péter (71 kg) mind a hat mérkőzését magabiztosan, technikai tussal, vagy kétvállal nyerte. Mohácsi László (59 kg) ötször lépett szőnyegre, s öt győzelmet szerzett. Szabó Róbert 5 mérkőzésből 4-et megnyert, fontos mérkőzést nyert Szentpáli Zsombor 85 kg-ban a Kertváros elleni visszavágón. Győrből kölcsönjátékosként szereplő Csonka Csaba három mérkőzésből kétszer hagyta el győztesen a szőnyeget. A csapat minden egyes tagja a lehető legtöbbet kihozta magából, s tényleg igazi csapatként küzdöttek. Miután mind a hat mérkőzést megnyerte a Dunaferr SE, bekerültek a sorozat hatos döntőjébe, melyet 2014. november 22-én, Csepelen rendeznek meg. Itt két hármas csoport került kialakításra, a Dunaferr SE a Pénzügyőr és a Csepel II. csapatával méri össze erejét, s egyesületünk célja a tisztes helytállás lesz, hiszen már a döntőbe jutás is óriási eredménynek számított a dunaújvárosi birkózóktól.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.