Dunaújváros Hetilap

Összesítsük a kutyákat!

Molnár Emese - 2014. november 17. 13:07

A feladatot a törvényi előírás szabályozza, így november 17 és december 31 között a város közigazgatási területén tartott ebek összeírását hirdette ki az önkormányzat.

A félreértések elkerülése végett, az önkormányzat hangsúlyozza, nem tervezik ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírásra kizárólag a törvényi előírás miatt van szükség.

Az eb tulajdonosa és tartója köteles az önkormányzat rendelkezésére bocsátania a szükséges adatokat. Ehhez egy formanyomtatványt (Ebösszeíró adatlapot) kell kitölteni, amelyet a http://dunaujvaros.hu/doc/599 linken le tudnak tölteni vagy személyesen a hivatal Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályán is átvehetik. A nyomtatványon a tulajdonos személyes adatai mellett a kutyára vonatkozó adatokat  kell megadni, mint például az eb neme, fajtája, a mikrochip beültetésének és az utolsó veszettség elleni védőoltás beadásának ideje. Ezen adatokat az állat egészségügyi kiskönyvében találjuk, vagy az állatorvos szolgál információval. Segítenek a nyomtatvány kitöltésében a hivatal munkatársai is a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályon ( III. emelet 313-as iroda), de segítség kérhető a (25) 544-353-as telefonszámon is.

A kitöltött nyomtatvány postai úton (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. III. /313. iroda), személyesen a hivatal portáján kihelyezett gyűjtőládába, faxon (06-25/ 544-178) vagy elektronikusan (ebosszeiras@pmh.dunanet.hu) kell benyújtani 2014. december 31-ig. Aki nem tesz eleget az ebösszeírási kötelezettségnek, akár 30 ezer forintos pénzbüntetésre is számíthat.

 

Íme néhány fontosabb elem az önkormányzat hirdetményéből:

  • Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Dunaújváros közigazgatási területén 2014. november 17-től december 31-ig terjedő időszakban ebösszeírást végez.
  • A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

A rovat további hírei: Közélet

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el. 

A KDNP elnöke szerint összeférhetetlen Magyar András a Fidesszel

A KDNP elnöke szerint összeférhetetlen Magyar András a Fidesszel

2024. ápr. 12.

A belső feszültségekkel terhelt dunaújvárosi Fidesz-KDNP-ben tovább mélyültek az ellentétek, miután polgármester-jelöltet állítottak, a KDNP helyi elnöke szerint ugyanis a pártszövetség jelöltje alkalmatlan a feladatra.