Sporthétvége: meccsek idegenben

spigott - 2014. november 28. 10:08

Nem csak labdarúgóink, hanem a röplabdázók és a jégkorongozók is megméretik magukat az előttünk álló hétvégén. A Dunaferr SE röplabdázói Sümegre, míg a Dab.Docler jégkorongozói a Ferencváros otthonába látogatnak a győzelem reményében.

A labdarúgók Honvéd elleni mérkőzése mellett is lesz kiért szorítani az előttünk álló napokban, mivel szombaton a Dunaferr SE röplabda csapata a bajnokságban, míg vasárnap a Dab.Docler jégkorongozói a MOL Liga újabb fordulójában méretik meg magukat.

Bátran küzdeni

Hosszú idő után örülhetett újra győzelemnek az elmúlt hétvégén a Dunaferr SE röplabda csapata, mely szetthátrányból fordítva múlta felül 3-1-re a Szolnok együttesét. A piros-fehérek fiatal együttesére a hétvégén újabb komoly feladat vár, ugyanis szombaton délután öt órától a Sümeg otthonába látogatnak a bajnokság tizenegyedik fordulójában. Szombati ellenfelünk jelenleg egy hellyel, s emellett négy ponttal előzi meg Tomanóczy Tibor tanítványait, ám vezetőedzőnk bízik abban, hogy az elmúlt meccs szép eredményét meglovagolva képesek lesznek idegenben is jól szerepelni.
- Nagyon jó lenne, ha végre mi is pozitív sorozatba tudnánk kezdeni, s a Szolnok elleni győzelem után Sümegről is sikerrel távoznánk. Ez azonban nagyon nehéz feladat lesz, mert a hazaiaknak is nagy szükségük van a pontokra, s biztos vagyok abban, hogy már a mérkőzés elején "nekünk esnek" majd. A mi feladatunk ebben az esetben az lesz, hogy ellen tudjunk állni a hazai rohamoknak, s bátran, lendületesen kell játszanunk. A Szolnok ellen szetthátrányból álltunk fel, mert jól küzdöttünk, megfelelő mentalitással, s ahhoz, hogy Sümegen is nyerni tudjunk, újra foggal-körömmel kell küzdenünk a sikerért. Összefoglalva: taktikus, okos, bátor játékot kell nyújtanunk, csak így lehet esélyünk a pontszerzésre. Kisebb sérültjeink ugyan vannak, de jelenleg úgy tűnik, hogy legjobb felállásunkban várhatjuk a szombati találkozót.

A Fradi ellen javítanának

Újabb meccs vár hétvégén a Dab.Docler jégkorongozóira, akik nincsenek túl jó passzban, hiszen az elmúlt három találkozón vereséget szenvedtek, s hiába igazoltak a hét derekán egy szlovén hátvédet, Kiss Ákos eligazolása komoly indulatokat kavart szurkolói körökben. Acélbikáink ráadásul vasárnap este hét órától éppen ahhoz a Ferencvároshoz látogatnak, melybe volt válogatott csatáruk igazolt, vagyis egy igazán pikánsnak ígérkező csatával kezdhetik meg kikászálódásukat a gödörből. Acélbikáink az elmúlt hetek rosszabb eredményei ellenére is négypontos előnnyel vezetik a MOL Ligát, míg a zöld-fehérek jelenleg a hetedikek, pont feleannyi pontot gyűjtve, mint az éllovas MacLean-csapat.
A két gárda egymás elleni eredményei alapján a mieink számítanak esélyesebbnek, hiszen eddigi három meccsüket rendre a mieink nyerték a zöldek ellen. A sportforma és a hazai pálya viszont ezúttal a Fradi felé billentené a képzeletbeli mérleg nyelvét, mivel a fővárosiak az elmúlt két fordulóban komoly bravúrokat bemutatva előbb az Érsekújvár, majd a Miskolc csapatait is legyőzték. Érdekes, izgalmas meccsre van tehát kilátás, melyen választ kaphatunk majd arra, hogy mennyire sikerült felráznia Acélbikáinkat a szakvezetésnek, mely az egész héten komoly edzésekkel igyekezett visszavezetni a csapatot a győzelem útjára.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.