Vízilabda: pontszerzés vereséggel

spigott - 2014. november 26. 10:12

Szoros mérkőzésen, büntetőkkel szenvedett vereséget az oroszok elleni Világliga-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. Merész András csapata az utolsó percben még vezetett ellenfele otthonában, ám a hajrát és az ötmétereseket az oroszok bírták jobban idegekkel.

Első mérkőzését játszotta tegnap a Világliga selejtezőjében a magyar női vízilabda válogatott, mely az oroszok ellen ugrott medencébe idegenben. Merész András szövetségi kapitány együttese rendkívül kiélezett találkozót játszott ellenfelével. Az első negyedben három-három gólt szerzett mindkét alakulat, de a második felvonás a mieink számára alakult jobban, mert ezt az etapot 2-1-re nyerte a két DFVE-játékossal, Menczinger Katával és Garda Krisztinával felálló magyar csapat (4-5). Együttesünk a térfélcsere után tovább növelte előnyét, ám erre három találattal válaszoltak az oroszok, akik a negyedik negyed elején át is vették a vezetést (7-6).
A magyar csapat azonban tudott újítani, s Gangl védéseinek is köszönhetően nem csak egalizált, hanem az előnyt is visszaszerezte. Az utolsó percben 8-9-es állásnál sajnos emberelőnyt kaptak a hazaiak, akik ki is használták fórjukat, így döntetlennel ért véget a rendes játékidő (9-9), s jöhettek az ötméteresek, melyeket a házigazdák lőtték pontosabban, így végül ők örülhettek a 13-11-es győzelemnek, míg a mieink azzal vigasztalódhattak, hogy vereségük ellenére azért egy pontot sikerült elhozniuk vetélytársuk otthonából. A mieink következő ellenfele az olasz válogatott lesz, akikkel december 16-án, Szentesen méri össze erejét Merész András együttese.

Oroszország – Magyarország
13-1
1 (3-3, 1-2, 2-1, 3-3) 4-2 ötméteresekkel
A magyar válogatott gólszerzői: Csabai 3, Tóth I. 2, Kisteleki D. 2, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.