Dunaújváros Hetilap

Egészségügyért Díj: három kitüntetés

spigott - 2014. december 18. 16:49

Rombauer Edit, Simon Zsuzsanna, valamint Kassai Sándorné vehette át idén a Dunaújvárosi Egészségügyéért Díjat.

Dunaújváros Közgyűlése a város egészségügyi ellátásában tevékenykedő és kimagasló munkát végző dolgozók elismerésére hívta életre a Dunaújváros Egészségügyéért díját. Ez cím a város intézményeiben dolgozó, vagy magángyakorlat keretében feladatokat ellátó orvosoknak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkezőknek, kollektíváknak adományozható. A díjat egy évben legfeljebb három személynek, illetve egészségügyben dolgozó kollektívának lehet odaítélni. Az idei évben a "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat dr. Simon Zsuzsanna házi gyermekorvos, dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos, és Kassai Sándorné fogászati röntgen asszisztens (képünkön) vehette át a mai közgyűlésen.

A díjzottak méltatása:

Dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos asszony 1982-ben szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, munkahelye azóta a Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztálya. 1986-ban Általános sebészeti szakvizsgát tett, majd 2004-ben klinikai onkológiai szakképesítést szerzett. 1994-ben adjunktusi, majd 2005-ben főorvosi kinevezést kapott. 2010-től megbízott, majd 2011-től a sebészeti osztály kinevezett osztályvezető főorvosa. 2010-ben a 83. Szent Pantaleon Emlékérmet kapta. Több mint 30 éve gyógyítja, gondozza a sebészeti beavatkozásra és onkológiai kezelésre szoruló betegeket városunkban. Munkáját teljes odaadással, etikusan, nagyon magas színvonalon, a lehető legnagyobb empátiával látja el. Munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazza. A kimagasló színvonalon nagy hozzáértéssel és odaadással végzett szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos asszony részére adományozta.

Dr. Simon Zsuzsanna a 11. körzet házi gyermekorvosa, 1969-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte orvosi diplomáját, 1974-ben szakorvosi vizsgát tett. A hozzá forduló páciensek gyógyítását, kezelését nagyon szívélyesen, humánus és odafigyelő módon végzi. A betegek számára igyekszik minden esetben a lehető legjobb megoldást találni. Dunaújvárosban már 40 éve dolgozik házi gyermekorvosként, és lassan elhagyni készül ezt a pályát. A több évtizeden keresztül kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységének, a lelkiismeretes és humánus gyógyító munkájának elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” Dr. Simon Zsuzsanna házi gyermekorvos részére adományozta.

Kassai Sándorné fogászati röntgen asszisztens évtizedeken keresztül, időt és energiát nem kímélve lelkiismeretesen végezte munkáját. Hosszú ideig egyedül látta el városunkban a fogászati röntgen tevékenységet. A pályája során folyamatosan képezte magát. 2014. augusztus 31-ig aktívan dolgozott fogászati röntgenesként az önkormányzat megbízásában, majd innen is ment nyugdíjba idén szeptemberben. A hosszú időn át végzett felelősségteljes tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” Kassai Sándorné részére adományozta.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.