Női labdarúgás: rangos torna a sportcsarnokban

spigott - 2014. december 17. 13:34

A Kárpát-medence Bajnoka elnevezéssel rendeznek kispályás női labdarúgó viadalt vasárnap a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A rangos, s ingyenesen megtekinthető megméretésre nem csak hazai, hanem határon túli együttesek is érkeznek Dunaújvárosba.

Immáron huszonnegyedik alkalommal rendezik meg Kárpát-medence Bajnoka elnevezésű nemzetközi női teremlabdarúgó tornát vasárnap a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, mely talán a legrangosabb hazai női tornának számít. Hogy valóban a Kárpát-medence legjobbjai is jelen lesznek a tornán, bizonyítja az eddig beérkezett csapatok nevezése, hiszen négy országos bajnoki címet nyert együttes is jelentkezett a megmérettetésre.
Dunaújvárosba lép fel ugyanis a szlovák nagypályás bajnok Érsekújvár, mely idén indult az Európa Ligában. Ugyancsak itt lesz a magyar bajnok MTK aki az Európa Liga legjobb 16 közé kerülésénél az osztrák bajnokkal játszott és a 93.percben kapott góllal maradt alul. Nevezett a tornára a magyar futsal bajnok Astra Hungaria és a szintén futsal magyar bajnokságot már nyert Budapesti Universum, mellettük itt lesz a Budapest Bajnok METIS is.
A bajnokok mellett érkezik az I. osztályú Szeged, a szerb bajnok Szabadka junior csapata, de a Vajdaságból várható még a II. osztályú Magyarkanizsa, Szívac és a tavalyi torna meglepetés-csapata, a Mohol együttese is. Erdélyt Nagyvárad képviseli, Kárpát-Ukrajnát pedig a Nagyszőllős együttese. A Videoton NB II-es női csapata mellett természetesen indul az idén már NB II-ben szereplő Dunaújváros PASE női gárdája is. Az ingyenesen megtekinthető torna december 21-én, vasárnap délelőtt kilenc órakor kezdődik, míg az eredményhirdetésre várhatóan fél négykor kerül majd sor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.