Vízilabda: vereség az olaszoktól

spigott - 2014. december 17. 8:51

Remekül kezdett, három góllal is vezetett már, de aztán visszaesett, s 11-9-es vereséget szenvedett női vízilabda válogatottunk az olaszoktól. A Szentesen lejátszott Világliga-selejtezőn egy DFVE-játékosért szoríthattunk, mert Gurisatti Grétát a meccs ellenőre nem engedte játszani.

Lejátszotta második Világliga-selejtezőjét a magyar női vízilabda válogatott, mely tegnap este az olasz nemzeti együttest fogadta Szentesen. Merész András szövetségi kapitány együttesének bő keretébe négy dunaújvárosi játékos kapott meghívást, ám Garda Krisztinának és Szilágyi Dorottyának a meccs előtti utolsó keretszűkítésen köszönte meg a közös munkát a szakvezetés, míg a meccskeretbe bekerült Gurisatti Gréta végül egészen prózai okok miatt nem kapott játékengedélyt.

A mérkőzés ellenőre ugyanis túl veszélyesnek minősítette a közelmúltban elszenvedett orrtörése miatt hordott maszkot, így a DFVE fiatal tehetsége csak a lelátóról követhette figyelemmel társait.
Akik remekül kezdték a mérkőzést, hiszen az első negyedet 5-2-re nyerték, s bár a másodikat két fával elbukták, a térfélcserét követően még akadt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor kétgólos, 7-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban érthetetlenül szétesett a mieink játéka, s ezt könyörtelenül kihasználták az olaszok, akik a harmadik etap végéhez érve már átvették a vezetést sőt, az utolsó negyedben már 10-7-re is meglógtak.

Ekkor kezdett nagy hajrába együttesünk, ám hiába az igyekezet, nem sikerült ledolgozni a hátrányt, így az oroszok elleni összecsapást követően az olaszoktól is vereséget szenvedett a magyar női vízilabda válogatott (9-11).

Magyarország – Olaszország
9-11
(5-2, 1-3, 1-3, 2-3)
Magyarország: Kasó, Kisteleki H. 2, Kisteleki D. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi R. 2, Tóth I. 1, Csabai D. Csere: Máté Zs. 1, Takács O., Hevesi A., Sikter D., Leimeter D. Szövetségi kapitány: Merész András.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.