Dunaújváros Hetilap

Hóhelyzet - itiner az útrakelőknek

Brousil Csaba - 2015. január 29. 20:11

Helyzet van, pontosabban hóhelyzet. Több órája esik a hó a városban és a megyében. Összeállításunkkal az útrakelőket szeretnénk segíteni, hogy merre mi a helyzet. Mindenki legyen körültekintő és az útviszonyoknak megfelelően hajtson!

Az Útinform jelentése szerint: az autópályák javarészt vizesek, sónedvesek, az M7-es Pest és Fejér megyei szakaszán hókásás szakaszokra is számítani kell. A főutak a csapadékkal leginkább érintett területeken havasak, hókásásak, megyénkben Székesfehérvár térségében kell a leginkább erre számítani. A látási viszonyok többnyire jók. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem sok változással kecsegtet a hétvégére: folytatódik a télies idő, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni.

A délutáni, kora esti órákban több baleset is történt a megye útjain, derült ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. Előbb Sárbogárd külterületén borult oldalára egy busz (innen egy könnyű sérültet kellett kórházba szállítani), majd két személyautó csúszott árokba Bodajkon. Az M7-es autópálya 70-es kilométer szelvényénél egy nyerges vontató fordult keresztbe az úton, míg a 81-es számú főúton, Székesfehérvár mellett egy nyerges vontató csúszott a szalagkorlátnak.

Dunaújvárosban szerencsére nem okozott fennakadást a hóesés, a város útjai nedvesek, pár helyen hókásásak, de járhatóak. Egy gyors helyszíni szemle után azt is megállapítottuk, hogy a városkörnyéki útak állapotára sem lehet panasz, a 6-os, a 62-es főút, valamint az M6-os autópálya is sónedves ugyan, de járható. 

A város főbb útvonalai vizesek, néhol latyakosak, de abszolút jól járhatóak. Utunk során hókotró gépekkel is találkoztunk, melyek az utakat szórták. A mellékutak kicsit nehezebben járhatóak, de járhatóak. A járdákat kisebb gépek takarítják, erre is láttunk példát.

Főutak

A város környéki főutak is jól járhatóak. A 62-es úton helyenként nyomtávok köze latyakos ezt előzésnél érdemes figyelni és óvatosabban manőverezni. A 6-os főút jól járható, ott nem tapasztaltunk a 62-eshez hasonló latyakosodást. Az M6-os autópálya szintén vizes, sónedves, itt az autók által felvert víz okoz inkább gondot a nagyobb sebesség mitt. Az autópályán is találkoztunk munkagéppel, mely mögött tisztes sor húzódott. erre érdemes odafigyelni, mert az intenzív fékezés azért nem ajánlott, hiába járható jól az út.

Összegezve tehát: a városban simán lehet közlekedni, a városból kivezető utakon pedig, ha körültekintőek vagyunk akkor lehet haladni.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.