Jégkorong: alapszakaszt zárnak

spigott - 2015. január 29. 18:58

A MOL Liga alapszakaszának utolsó két mérkőzését játssza a Debrecen, valamint az Újpest ellen a Dab.Docler jégkorong csapata.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt négy pont hátránnyal követik a listavezető Miskolcot a Dab.Docler jégkorongozói a MOL Ligában, s az erőviszonyokat figyelembe véve már csak matematikai esélyük van arra, hogy megelőzzék az idén négy alkalommal is legyőzött borsodiakat. Amíg azonban él az esély, addig küzdenek a Bikák, akikre a hétvégén két fontos mérkőzés vár: pénteken este hat órától a Debrecen, míg vasárnap szintén este hattól az Újpest otthonában korcsolyáznak jégre.
Egyik találkozó sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen a Debrecen bárkire veszélyes hazai környezetben, s ezt már a mieink is tapasztalhatták, hiszen legutóbbi debreceni mérkőzésüket a házigazdák nyerték 4-2-re, míg az Újpest a rájátszás eléréséért küzd. Tisztában van a hétvégi feladatok nehézségeivel Donald MacLean, a DAB csapatának vezetőedzője is, aki egyelőre csak a Debrecen elleni mérkőzésre figyel, s a győzelem reményében várja a holnap esti összecsapást.

- Az utolsó két forduló előtt állunk. Szerencsére még mindig van esélyünk az első hely megszerzésére, azért kell küzdenünk, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtegyük, a többi már nem csak rajtunk múlik. Úgy gondolom, a Debrecen hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képes, mint idegenben. Technikás, gyors játékosaik vannak, főleg az orosz légiósokra kell majd odafigyelnünk, meg természetesen Ladányi Balázsra - bennük mindig ott van a megvillanás lehetősége. Ami a mieinket illeti: ha a Miskolc ellen mutatott játékunkat tovább tudjuk vinni péntekre, akkor úgy érzem reális eséllyel pályázunk a három pontra. Sajnos sérültjeink és betegeink is vannak: Erdélyi Tamás válla sérült meg egy edzésen, Kovács Viktor még mindig a törött ujjával gyógyul, Pavuk térde is folyamatosan javul, de rá sem számíthatunk - többen küzdöttek emellett kisebb megfázásokkal. Minden valószínűség szerint hét hátvéddel és tizenegy csatárral utazunk majd, azt, hogy ki kezd a kapuban, majd a mérkőzés előtti edzésen dől el.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.