Jégkorong: fekete hétvége

spigott - 2015. január 24. 19:24

Hiába tartotta kézben a győzelmet a véghajráig, az utolsó másfél percben három gólt kapott a Dabv.Docler jégkorong csapata a HSC Csíkszereda elleni találkozón, így a sereghajtó erdélyiek hatalmas meglepetésre 6-5-ös győzelmet arattak a Dunaújvárosi Jégcsarnokban ma este.

Az érsekújvári vereséget követően ezúttal hazai környezetben, a sereghajtó HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott jégre a DAB hokicsapata a MOL Ligában. Acélbikáink számára kötelező érvényű volt a győzelem megszerzése, hiszen csak így maradhattak versenyben az alapszakasz első helyének megszerzéséért.

Biztos előnyben

A mérkőzés elején nem is tűnt úgy, hogy komoly sansza lesz a vendégeknek, hiszen a DAB azonnal beköltözött ellenfele harmadába, két-három komoly ziccer kiharcolásával jelezve ellenfelének, hogy sok jóra ne számítson. A helyzetek azonban kimaradtak, s erre ráfizetett együttesünk, hiszen a kilencedik percben Salonen fejezett be góllal egy ellentámadást, megszerezve ezzel a vezetést az erdélyieknek (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban az ellenfél, mert két minutummal később Galanisz vette be emberelőnyből az erdélyi ketrecet, gyorsan kiegyenlítve ezzel az állást, s bár a folytatásban is egykapuzott a DAB, újabb találat már nem született az első játékrészben (1-1).

Nem úgy a másodikban, melyet egy gyors hazai emberhátrány vezetett fel, ám miután kivédekezte a vendégek támadásait együttesünk, egy gyors ellencsapást vezetett, s Martine közeli találatával magához ragadta a vezetést (2-1). Erre egy újabb emberelőnyből válaszolhatott volna a sereghajtó, ám elpasszolták magukat, s a korong pont a büntetőpadról visszatérő Galaniszt találta meg, aki nem hibázta el szólóját, kétfásra növelve ezzel a mieink előnyét (3-1). A mai azonban nem a védelmek meccse volt, mert a játékrész derekán Gecse fejezett be góllal egy újabb csíki kontrát, de gyorsan jött a válasz is: a 36. percben Szepessy nyugtatta szép góllal a hazai drukkereket (4-2).

Végzetes másfél perc

A harmadik etapot tehát kétgólos előnnyel kezdte együttesünk, mely továbbra is irányította a játékot, ám elég volt egy újabb védelmi megingás, ami után Satek ismét visszahozta a csíkszeredai reményeket (4-3). A gólra góllal válaszolt a DAB, mely azonnal össztűz alá vette ellenfele kapuját, s ez egy perc alatt eredményre is vezetett, miután ismét Szepessy iratkozott fel a góllistára (5-3). A folytatásban jött előre a Csíkszereda becsülettel, ám igazán komoly lehetőségei inkább a mieinknek adódtak, ugyanakkor mégsem lehettünk teljesen nyugodtak, amit egy sípszó után született, végül érvénytelenített HSC-találat is jelzett.
Ezzel együtt úgy tűnt, hogy kézben tartja a meccset az Acélbikák alakulata, ám jött egy katasztrofális utolsó két perc, ami mindent tönkretett. Kezdődött az egész azzal, hogy az 58. percben egy teljesen felesleges kiállítást gyűjtöttek be a mieink, a HSC kockáztatott, lehozta kapusát, s másfél perccel a meccs vége előtt szépíteni tudott (5-4).

A bekapott góltól teljesen megzavarodott együttesünk, míg a vendégek továbbra is a kispadon tartották kapusukat, s egy kapu előtti kavarodás végén Farkas találatával ki is egyenlítettek (5-5).
Ekkor már csak húsz másodperc volt hátra a találkozóból, ám míg a hazai drukkerek a közelgő hosszabbítás miatt dühöngtek, a vendégek a meccset is megnyerték: egy, a saját harmad előtt eladott korongra Molnár Zsombor csapott le, s 59:55-nél nagyon kilőtte a bal felső sarkot, megfordítva, s megnyerve ezzel a meccset csapatának (5-6). Az érthetetlen szétesés, valamint vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került együttesünk az alapszakasz-győzelemért vívott harcban, de keseregni nincs idő, mert hétfőn érkezik a ligaelső Miskolc, ahol ki lehet, s ki is kell javítani a ma látott hibákat.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda
5-6
(1-1, 3-1, 1-4)
Dab.Docler: Hajek, Hüffner, Pozsgai, Galanisz 2, Azari (2), Szappanos (1), Martine 1 (1), Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi, Nagy, Erdélyi, Somogyi (2), Szepessy 2, Papp V. (1), Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HSC Csíkszereda: Ruczuj, Spady (2), Nagy I. 1, Molnár Zs. 1 (2), Satek 1 (2), Farkas 1 (2), Papp Sz., Bíró O., Salonen 1, Heffernan (1), Bíró G., Salló, Gecse 1, Molnár Z., Mihály, Tranca, Geréb, Bíró T., Rokaly. Vezetőedző: Chris Dreberg.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.