Jégkorong: megszakadt a jó sorozat

spigott - 2015. január 23. 20:17

Sima vereséget szenvedett az Érsekújvár otthonában a Dab.Docler jégkorong csapata. Acélbikáink ezúttal nem tudták megismételni Miskolcon nyújtott jó teljesítményüket, így az emberelőnyben lényegesen pontosabb címvédő 4-1-es győzelmet aratott.

A MOL Liga címvédőjéhez, Érsekújvárra látogatott ma a Dab.Docler jégkorong csapata, mely sorozatban tizedik győzelmére készült, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak annak ellenére sem, hogy a szlovák gárda nem szerepelt túl jól az utóbbi időben.
Ezt gyorsan tapasztalhattuk is, mert még egy perc sem telt el a meccsből, mikor Kalnins már két bravúrt is bemutatott, s az első öt-hat percben egyértelműen a hazaiak szája íze szerint alakult a találkozó. Ekkor kezdett el ébredezni együttesünk, mely előbb Azari, majd Szepessy révén hagyott ki egy-egy komoly lehetőséget, ám a 9. perc derekán kettős hátrányba került a DAB, s ezt könyörtelenül megbüntette a hazai gárda, hiszen Kowalczyk révén megszerezte a vezetést (1-0). Nem sokkal később – még mindig emberhátrányban – Peterdi szólózhatott, ám elhibázta ziccerét, csakúgy, mint az Acélbikák is első fórjukat, két távoli lövésen kívül nem tudták veszélyeztetni Cikánek kapuját. A harmad hajrájában Galanisz ülhetett ki két percre, s bár a második harmadra áthúzódó előnyével nem tudott élni az Érsekújvár, így is a házigazdák vonulhattak elégedettebben az első pihenőre.
A második felvonás sajnos nagyon rosszul kezdődött a mieink számára, mivel a hazaiak mindössze harminc másodperc alatt gólra váltották fórjukat, majd egy teljesen tanácstalanul végigszenvedett DAB-előnyt követően Baron bombázott a kékről Kalnins ketrecébe, így a 24. percben már 3-0-s állás mutatott az eredményjelző. Ennél is nagyobb gondot jelentett az, hogy a folytatásban sem találta játékát a DAB, mely sorozatban negyedik emberelőnyét is helyzet nélkül hozta le, ráadásul egyenlő létszámban is rendre rossz megoldásokat hoztak Acélbikáink az ellenfél kapuja előtt, így az utolsó harmadra komoly fordulatnak kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy sikerüljön pontot szerezni.
Az újabb térfélcserét követően fel is csillant a remény, miután három és fél percnyi játékot követően Azari szépített az álláson, de szinte azonnal jött egy újabb buta szabálytalanság, melyet másodpercek alatt kihasznált az előnyeivel sokkal jobban gazdálkodó házigazda, s visszaállította a háromfás különbséget (4-1). Ezzel sajnos gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, s bár a hajrában még két emberhátrányt kivédekezett a DAB, újabb gól szerzésére esélye sem volt, így sima vereséget szenvedett. Folytatás holnap a sereghajtó Csíkszereda ellen, ezúttal hazai pályán, remélhetőleg jobb, eredményesebb játékkal.

HC Nové Zámky – Dab.Docler
4-1
(1-0, 2-0, 1-1)

Kiállítások: 20 (10+10 perc fegyelmi), illetve 14 perc.

HC Nové Zámky: Cikánek, Ďurčo (1), Huba (1), Marek Dubec, Frolík (2), Faith 1, Šiška (1), Kowalczyk 1 (1), Podstavek, O. Štefanka, Weissmann, Baron 1, Hrudík (1), Brandis, Martin Dubec, M. Štefanka 1 (1), Leško, Král, Klobúčnik, Púchovský, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Azari 1, Szappanos, Galanisz (1), Mestyán, Martine, Eskelinen, Gröschl, Peterdi, Nagy, Erdélyi, Szepessy, Papp, Somogyi, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.