Még hó is eshet a héten

doszerk - 2015. március 30. 7:26

A héten sokszor kell esőre számítani, többször megerősödik a szél is. Április első napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hőmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idő.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Sokfelé várható eső, zápor. Nagyobb mennyiségű csapadék délen, a délutáni órákban valószínű. Kezdetben elsősorban északkeleten, majd a déli óráktól egyre nagyobb területen lehetnek erős széllökések, az ország északi harmadán többfelé viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-9, a legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Kedden északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor. Többfelé megerősödik, főként északnyugaton, északon időnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-7 fok lehet. Nappal 10-17 fokig melegszik a levegő.

Április elsején, szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, az Északi-középhegység magasabb részein hózápor is előfordulhat. Gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Csütörtökön északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A szél is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken több-kevesebb napsütésre, elszórtan záporokra, a magasabb hegyekben hózáporra is számítani lehet. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd estére ismét mérséklődik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Szombaton délen több, északon kevesebb helyen várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, nappal 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte keleten még eső várható, majd szórványosan lehetnek záporok, a magasabb hegyekben hózáporok. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Forrás,fotó:MTI

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!