Gyászolnak a Dunaferr iskola tanárai és diákjai

doszerk - 2015. március 26. 8:11

Két név, két évszám, egy emberélet. Elhunyt kedves kolléganőnk Kiss Kálmánné, Klárika, akit családján, barátain kívül most három iskola tanári testülete, és ezernél is több volt diákja gyászol.

Elhivatott tanár, igazi tanáregyéniség volt, aki hivatásának tekintette a pályát és hittel munkálkodott rajta egészsége fogytáig. Abból a generációból való volt, akik a hatvanas évek közepén kerültek a katedrára magas szintű szakmai tudással, romlatlan hittel és világmegváltó lendülettel. Két olyan látványosan fejlődő tudományágat képviselt, mint a biológia és a kémia, ahol csak folyamatos önképzéssel maradhatott a tanár aktuális és hiteles.

Neki ez sikerült. Oktatott, nevelt türelemmel és szelíden, mindig higgadt nyugalommal fogadva a pálya megpróbáltatásait. Jellegzetes, kicsit rekedt altján tudott érdekfeszítően előadni, ha kellett vitatkozni, érvelni és a hangerő felemelése nélkül fegyelmezni is. Kollégái és diákjai tiszteletét - a szakmai tudásán kívül – szerénységével és elhivatottságával vívta ki. Tanár volt a szó minden magasztos értelmében.

Távoztával megint szegényebb lett a pedagógus társadalom. Most gyászoljuk, emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrizzük.

A Dunaferr Iskola dolgozói és diáksága

Isten nyugosztalja

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.