Jégkorong: csak bronzmeccs jutott

spigott - 2015. március 27. 18:50

Sima, 6-3-as vereséget szenvedett a Magyar Kupa elődöntőjében a Dab.Docler jégkorong csapata a Miskolctól, így csak a harmadik helyért játszhat a sorozatban.

A Magyar Kupa első elődöntőjét játszotta ma délután Székesfehérváron a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a csalódást okozó MOL Liga szereplést követően a Magyar Kupában szeretett volna vigasztalódni. A mieinkre azonban igen nehéz feladat várt, hiszen a ligagyőztes, s magyar bajnok Miskolc ellen kellett volna bizonyítania Azariéknak azt, hogy fel tudnak még pörögni a szezon hajrájára.
A mérkőzés kezdete azonban egyáltalán nem ezt igazolta, hiszen alig telt el fél perc az elődöntőből, mikor Láda Balázs közeli találatával már előnybe került a Jegesmedvék alakulata (1-0). A korai gól nem szegte kedvét a Bikáknak, akik ezt követően össztűz alá vették Bálizs kapuját, ám a miskolciak hálóőre rendre védeni tudott, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a védelem kihagyott, Roczanov meglódult üresen, s a 6. percben megduplázta csapata előnyét (2-0).

A második miskolci találatot követően ritkán játszottak egyenlő létszámban a csapatok: a sporik öt kiállítást osztottak ki alig négy perc alatt, s ebből a mieink jöttek ki jobban, mert Hüffner emberelőnyös bombája ellen már Bálizs is tehetetlen volt (2-1). A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de Sevela és miskolci kollégája is jól állta a sarat, így az első húsz perc végén a Jegesmedvék lehettek elégedettebbek az eredménnyel.
A térfélcserét követően Eskelinen kiállítása okozott fejtörést a mieinknek, különösen úgy, hogy a finn légiós büntetését mindössze harminc másodperc alatt gólra váltotta a Jegesmedvék alakulata (3-1). A gólra góllal válaszolt együttesünk, hiszen alig egy perccel később Croteau váltotta gólra Somogyi keresztpasszát, így gyorsan visszajött a meccsbe együttesünk, mely a folytatásban is kiegyenlített csatát vívott ellenfelével (3-2).

A 36. percben mégis eldőlni látszott a találkozó, miután előbb O'Donnell, majd 18 másodperccel (!) később Boyle is bevette az ezúttal gyenge napot kifogó Sevela ketrecét, így rendkívül nehéz helyzetből, háromfás hátrányból várhatta együttesünk az utolsó játékrészt (5-2).
A harmadik húsz percre Robert Spisak kapust cserélt, Sevela helyét Hajek foglalta el a kapuban, s mivel játékosaink ebben a felvonásban már teljesen feladták a küzdelmet, így nagyrészt a miskolci játékosok kísérletezéseiről, illetve fiatal kapusunkról szólt ez a felvonás. A párharcok nagyobbik részét megnyerte Hajek, de az 52. percben Dudas kísérlete kifogott rajta is, s ekkor már 6-2-es állás miatt szomorkodhattunk. Ugyan a véghajrában Hüffner még kozmetikázott az eredményen, de összességében simán, 6-3-ra kapott ki együttesünk a kapu előtt sokkal pontosabb miskolciaktól, így holnap délután a Magyar Kupa harmadik helyéért léphet pályára.

Miskolci JJSE – Dab.Docler
6-3
(2-1, 3-1, 1-1)
Dab.Docler: Sevela – Pozsgai (1), Hüffner 2, Galanisz (1), Azari, Szappanos – Martine, Erdélyi, Croteau 1, Somogyi (1), Pavuk (2) – Nagy Richárd, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi – Hruby, Kovács Viktor, Szepessy, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.