Labdarúgás: Hivatalos - Artner Tamás a DPASE új edzője!

spigott - 2015. március 24. 14:40

Artner Tamást nevezték ki a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának vezetőedzőjévé. A 44 éves szakember segítője Székely Tibor lesz: mindkettőjükre igen komoly feladat vár, hogy az élvonalban tartsák az NB I-ben jelenleg sereghajtó dunaújvárosi alakulatot.

Mint azt Dobos Barna, a Dunaújváros PASE klubigazgatója a közelmúltban már elárulta, valóban edzőkérdés van labdarúgó csapatunknál, hiszen megnövekedett feladatai miatt a sportigazgató, valamint a vezetőedző posztjára is szakembert keres a dunaújvárosi klubvezetés. A keresés véget ért, hiszen a mai napon bemutatták a DPASE együttesének új vezetőedzőjét, Artner Tamást.
A 44 éves szombathelyi születésű szakember legutóbb a Haladás együttesét irányította, mellyel két nyolcadik, valamint egy hatodik helyezést ért el az élvonalban, ám az idei szezonban – elsősorban a kulcsjátékosok távozása miatt – már nem ment annyira jól a "Halinak", s éppen a mieink ellen 1-0-ra elveszített mérkőzést követően menesztették a szombathelyiek kispadjáról. Mint azt megtudtuk, Artner Tamás segítője Székely Tibor lesz, akikkel másfél éves szerződést kötött együttesünk vezetése. Ugyanakkor a szakmai stáb tagja marad edzőként Salamon Miklós, kapusedzőként Sági Csaba, míg az erőnléti edzéseket továbbra is Szabó András vezeti.

 

A szaktanácsadó Csongrádi Ferenc marad. Együttesünk új szakvezetője nincs könnyű helyzetben, hiszen a DPASE gárdája jelenleg sereghajtó az NB I-es bajnokságban, ám a válogatott szünetben lesz másfél hete arra, hogy gatyába rázza a társaságot, s a Nyíregyháza elleni hazai bajnokit követően végre győzelemnek örülhessenek a sportág dunaújvárosi drukkerei. Artner Tamás ma találkozott először a DPASE játékosaival, majd ezt követően a csapat honlapjának vázolta a közeljövő legfontosabb feladatait.
- Személy szerint nagyon örültem a Dunaújváros megkeresésének, köszönöm nekik ezt a lehetőséget. Nagyon fontos, hogy a labdarúgócsapat jelenlegi helyzetében mindenki, így a vezetők, edzők, játékosok, szurkolók és a helyi sajtó is összefogjon a célok teljesülése érdekében. Nagyon nehéz helyzetben van a csapat, de még kilenc mérkőzés van hátra a bajnokságból. Azért is vállaltam el a feladatot, mert egyértelműen reális esélyt látok arra, hogy a hátralévő időben két együttest megelőzzünk. Több mérkőzést is láttam a Dunaújvárostól, melyekből látszott, hogy fizikális problémák nincsenek. Kimondottan a játékban sincsen gond, de nagy valószínűséggel az önbizalmat kell rendbe tenni ahhoz, hogy az ellenfél kapuja előtt jól döntsenek a játékosok, és sikerüljön gólokat szerezni. Nagyon bízom abban, hogy a rendelkezésünkre álló két hétben ezt orvosolni tudjuk, és ha az első közös bajnoki mérkőzést meg tudjuk nyerni, akkor az lendületet adhat a folytatásra.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.