Vízilabda: élesbe fordul a szezon

spigott - 2015. március 31. 7:26

A bajnoki negyeddöntő első felvonását játssza ma este fél hattól a DFVE női vízilabda csapata, mely a Szeged gárdáját látja vendégül a Fabó Éva Sportuszodában.

Az alapszakasz és a középszakasz befejezését követően eldőlt, hogy együttesünk sajnos nem jutott be "alanyi jogon" az idei bajnoki szezon legjobb négy együttese közé, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a DFVE női vízilabdázói ne játszhatnának éremért az idény véghajrájában. Azzal ugyanis, hogy a mieink a középszakasz harmadik helyén zártak, "mindössze" egy plusz párharcot kell sikerrel megvívnia Mihók Attila tanítványainak ahhoz, hogy bejussanak a bajnoki elődöntőbe.

Ez ráadásul egyáltalán nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, hiszen főiskolásainkra a Szeged gárdája vár a negyeddöntő két nyert mérkőzésig tartó sorozatában. A papírforma egyértelműen a mieink sikerét ígéri, hiszen a két gárda idei három találkozóját rendre a mieink Gurisattiék nyerték, akik 17-8-ra, 16-8-ra, majd nem is oly rég 22-2-re győzték le a szegedieket, vagyis az előzményeket tekintve igen komoly meglepetést jelentene, ha együttesünk nem két meccs alatt biztosítaná helyét a bajnokság legjobb négy csapata között.

A rájátszás azonban mindig különleges, hiszen itt nem számít a múlt, csak az, hogy a párharc végén melyik csapat teljesíti saját célját, s múlja felül két, netán három meccs alatt ellenfelét. Az első lépést ehhez ma este fél hattól tehetik meg a DFVE játékosai, akik érthetően bizakodva várják a Szeged elleni összecsapást, melyen nem lehet más célja csapatunknak, csak a győzelem megszerzése. A két nyert mérkőzésig tartó sorozat második találkozójára pénteken kerítenek sort a csapatok, ezúttal Szegeden, s amennyiben szükség lesz a mindent eldöntő harmadik felvonásra is, annak időpontját csak a második mérkőzést követően döntik el a felek.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.