Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat

Molnár Emese - 2015. április 23. 14:02

A csütörtöki közgyűlés elején ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújvárosi Közbiztonságáért Díjakat. Idén négyen részesültek ebben az elismerésben: Kiss Péter bv. százados, Reszegi Imre mentőtiszt, mentőállomás vezető, Sudár Mihály tű. zászlós és Szűcs Iván r. őrnagy.

Méltatások:

Kiss Péter

1994. május 1-jén nevezték ki a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába, biztonsági felügyelői beosztásba. 2011. október 1. óta a Biztonsági Osztály vezetője. Két évtizedes szolgálata alatt bizonyította szakmai felkészültségét, vezetői, szervezői képességét. Biztonsági osztályvezetőként felelős a városban történő előállítások biztonságos, „eseménymentes” végrehajtásáért. Kiváló kapcsolatot ápol a társszervekkel, civil szervezetekkel. Több éve eredményesen képviseli az intézményt a hagyományos autóvadász kupán. A gyermeknapi rendezvényeken tevékeny szerepet vállal a büntetés-végrehajtási szervezet bemutatásában, óvodai, általános iskolai felkérések alkalmával szervezi és vezeti a kutyavezetők bemutatóját. A „Börtön a városért” program keretében felelős a fogvatartottak jóvátételi munkájának megszervezéséért, biztonságos lebonyolításáért, ezáltal is hozzájárulva a tisztább, rendezettebb városkép kialakításához. Részt vesz a környéket érintő védelmi munkálatok lebonyolításában, koordinálásában.


Szűcs Iván

2001. november elsejétől dolgozik a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományában közalkalmazott főelőadóként. Hivatásos rendőri szolgálatát ugyanitt, 2002. március 1-jén kezdte, mint tiszthelyettes vizsgáló. Első tiszti kinevezésére 2003. március elsején került sor, mely időponttól vizsgálói, nyomozói, alosztályvezető-helyettesi feladatokat végzett. 2013. február elsejétől nevezték ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály osztályvezető-helyettesének. Szűcs Iván rendőr őrnagy szolgálati feladatait példamutatóan, elkötelezettséggel, szakértelemmel és jogszerűen látja el, többletfeladatot önként és szívesen vállal. Szaktudásának, ismereteinek átadásával kiemelkedően segítette, illetve segíti kollégáinak eredményes munkavégzését. A szakterületén szerzett sok éves tapasztalatával pontos, kiemelkedő munkájával hatékonyan járult hozzá a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eredményességéhez és közvetve a város közbiztonságához.

Reszegi Imre

Szülői mintát követve választotta az egészségügyi pályát, édesapja 35 évet dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál. Debrecenben szerzett érettségit, általános ápolói, majd OKJ-s mentőápolói végzettséget. Később mentőápolónak jelentkezett az Országos Mentőszolgálathoz, ami élete első munkahelye. Kezdetben Hajdú-Bihar megyében, majd Dunaújvárosban dolgozott, ahol a sokat tapasztalt idősebb bajtársaitól tanulta meg a mentés, a beteg- és sérült ellátásának fortélyait. 20 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, és folyamatosan képzi magát. 2001-ben kezdett el dolgozni a helyi mentőállomáson, ahol rövid időn belül megbízott főápoló lett, majd 2005-ben, az Országos Mentőszolgálat szervezeti átalakításakor, a mentőállomás vezetője lett. Számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés igazi hivatás, amit a legmagasabb szakmai színvonalon művel. Számtalan városi rendezvény lelkes szervezője és lebonyolítója. Több tudományos társaság és szakmai szervezet tagja. Több évig foglalkozott a helyszíni újraélesztés kutatásával, majd később a helyszíni baleseti ultrahang vizsgálat bevezetésének lehetőségeivel. Átlagemberként az egyik legfontosabb célja az újraélesztés és az elsősegélynyújtás népszerűsítése és oktatása. Jelenleg is folyamatosan kivonuló szolgálatot teljesít, oktat, vizsgáztat, irányítja a mentőállomás mindennapjait.

Sudár Mihály

2007. július 1-től szerelt fel hivatásos tűzoltónak. A rábízott feladatokat maradéktalanul, különleges munkafegyelemmel és pontossággal hajtja végre, szívesen vállal plusz feladatot. Kiemelkedőek szakmai ismeretei, gyakorlati felkészültsége. A beosztásában megszerzett tapasztalatait jól kamatoztatja, mind a hivatásos szolgálatban, mind az önkéntes tűzoltók képzése során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több alkalommal részesült vezetői dicséretben és jutalomban, valamint 2011. április 24-én elismerő oklevélben részesítette Dunaújváros polgármestere, Dunaújváros közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. 2009 óta tagja a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, illetve szabadidejében is részt vállal az egyesület munkájában. Szakmai ismereteinek bővítésére, és gyakorlati tudásának tökéletesítésére törekszik. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő, de közvetlenül nem a beosztásához kapcsolódó többletfeladatok elvégzésében.

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!