Intercisa Kupa: jubileum a főiskolán

spigott - 2015. április 17. 11:28

Idén immáron ötvenedik alkalommal rendezik meg az Intercisa Kézilabda Kupát, melynek a főiskola sportcsarnoka ad otthont mától egészen vasárnapig.

Szép jubileumot ünnepel az előttünk álló három napban Dunaújváros sportszerető közönsége – idén immáron ötvenedik alkalommal mérik össze tudásukat az Intercisa Kézilabda Kupán résztvevő csapatok. Az ezúttal tízcsapatos viadal ráadásul nem is ünnepelhetné jobb helyen ötvenedik születésnapját, mint városunkban, s ez meg is látszott a sorozat ma délelőtti megnyitóján, melyen rendkívül erős "mezőny" jött össze a pálya szélén is.

Az ünnepélyes megnyitón ugyanis az Intercisa Kézilabda Kupa alapítói, Králl István, Szuprics Nándor, Nyikos Árpád mellett dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, s egyben a torna fővédnöke, Cserna Gábor polgármester, Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség sportigazgatója, Csapó Gábor, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola igazgatója, dr. András István a Dunaújvárosi Főiskola rektora is jelen volt.
A köszöntők sorát dr. Dorkota Lajos kezdte, aki sportszerű játékra, nemes küzdelemre biztatta a tornán résztvevő együtteseket, majd Marczinka Zoltán méltatta az országos hírnevű viadalt, s adta át a szövetség emlékplakettjét a verseny fővédnökének. Cserna Gábor polgármester szintén rendkívül büszke volt a viadalra, s mint azt köszöntő beszédében kiemelte, egy nagyon komoly hagyományokkal bíró rendezvénynek ad otthont ezúttal is Dunaújváros.

"1965-ben, vagyis kereken ötven évvel ezelőtt néhány dunaújvárosi testnevelő és szervező útjára indított egy kézilabdatornát. Ők akkor még nem gondolták, hogy ötletük nyomán az amatőr sportot népszerűsítő, országos hírnévnek örvendő viadal magvait vetették el. Az esemény ötletgazdái azért indították útjára a kupasorozatot, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak a középiskolás fiatalok számára. Népszerűsítsék a kézilabda sportágat, megszerettessék ezt a gyönyörű játékot. Az esemény rangja és népszerűsége ötven éve töretlen.
2015-ben is helyén való az a szándék, hogy minél több fiatal sportoljon, egészséges életet élve váljon felnőtté. A Nobel-díjas Ernest Hemingway gondolata a jubileumi kupa mottója is lehetne: "A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát megtanít mindenre."

Büszke vagyok arra, hogy az Intercisa Kézilabda Kupa dunaújvárosi gyökerekkel bír, és a mi városunk tradíciója. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata örömmel és tisztelettel karolta fel a jubileumi torna megrendezését, támogatva a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola sportegyesülete, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület szervező munkáját. Reményeim szerint izgalmas három napnak nézünk elébe. Gazdagodjanak felejthetetlen élménnyel a sportolók, az edzők, a szervezők és a szurkolók, szülessenek igaz, életre szóló sportbarátságok! Izgalmas versengést, felejthetetlen meccseket, kellemes időtöltést kívánok Önöknek!" – zárta köszöntőjét Cserna Gábor polgármester.

Az 50. Intercisa Kézilabda Kupán tíz együttes küzdhet meg a minél szebb eredményeként mától egészen vasárnap kora délutánig. A megméretés három napja alatt összesen huszonöt találkozót vívnak egymással a csapatok, akik a csoportküzdelmeket követően az egyenes kieséses szakaszban bizonyíthatják felkészültségüket. A viadal végeredményéről természetesen a DO is beszámol, de addig is arra buzdítunk minden sportbarátot, hogy látogasson ki hétvégén a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokába, ahol remek hangulatú, jó mérkőzéseken szurkolhat mindenki a remélhetőleg minél szebb dunaújvárosi eredményekért.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.