Jégkorong: osztályváltás, ismét!

spigott - 2015. április 25. 22:16

Feljutott a sportág legjobb csapatai közé a magyar jégkorong válogatott a lengyelországi Divízió I/A-s világbajnokságon. A szenzációsan játszó magyar csapat a házigazda lengyeleket 2-1-re legyőzve harcolta ki helyét a világ elitjében.

Sorsdöntő mérkőzés várt ma este a magyar jégkorong válogatottra a lengyelországi Divízió I/A-s világbajnokságon, ahol a házigazdák ellen korcsolyázott jégre együttesünk, méghozzá azért, hogy 2008 után újra feljusson a legjobbak közé. Ehhez "mindössze" annyit kellett tennie válogatottunknak, hogy pontot szerez a lengyelek ellen, vagyis a csoport második helyének eléréséhez egy hosszabbításos vereség is belefért volna Rich Chernomaz együttesének.

Válogatottunk azonban nem úgy vágott neki a meccsnek, hogy a döntetlent őrizné, a legjobb védekezés a támadás elvét követve azonnal neki is esett ellenfelének, így az első harmad nagyobbik részében a lengyel harmadban folyt a játék. Przemyslaw Odrobny, a világbajnokság egyik legjobb kapusa azonban ismét bizonyította, hogy miért is áll az élen a védési mutatókban, ugyanis sorozatban védte a magyar próbálkozásokat. a harmad derekától kezdtek el ébredezni a lengyelek is, ám ők sem tudtak kifogni Rajna Miklóson, így az első pihenőig egyik fél sem örülhetett vezető találatnak.
A második felvonásban sem változott sokat a játék képe, továbbra is aktívabb volt együttesünk, melyhez két emberelőny is hozzájárult, ám Odrobny eszén továbbra sem tudtak túljárni a magyar csatárok, pedig akadt lehetőség Banham, Kovács és Sofron előtt is, de a remélt első gólt csak nem sikerült megszerezni. Ez azonban nem jött össze a lengyeleknek sem, akik a harmad végén szintén kaptak egy fórt, ám Rajna vezérletével ezt a kritikus időszakot is átvészelte csapatunk, így negyvenpercnyi játékot követően még mindig a mieink álltak közelebb a csoportváltáshoz.

A harmadik húsz percben már kockáztatnia kellett a lengyeleknek, főleg úgy, hogy másfél percnyi játékot követően újabb hatalmas lépéssel került közelebb csapatunk a feljutáshoz, miután Banham éles szögből leadott lövése pont a kapu előtt helyezkedő Hári elé pattant, aki nem hibázott, s kapásból a vas alá vágta a pakkot (1-0). A vezető gól megszerzése után azonnal emberelőnybe is került csapatunk, ám hiába alakítottak ki nagyobbnál is nagyobb ziccereket csatáraink, sajnos nem sikerült eldönteni a mérkőzést. Ahogy várható volt, a kivédekezett hátrányt követően hatalmas hajrába kezdtek a házigazdák, akik óriási tűz alá vették Rajna kapuját, ám a magyar hálóőr állt a rohamokat, s nagy mértékben is rajta múlt, hogy nem sikerült egalizálnia a házigazdáknak.

Az 57. percben viszont már ő sem segíthetett, a kapusa helyett is mezőnyjátékost behozó lengyelek Bryk bombagóljával egalizáltak, így nagyon izgalmas utolsó percek vártak a mieinkre (1-1). A hátralévő időt azonban nagyon rutinosan kivédekezte csapatunk sőt, mindössze négy másodperccel a lefújás előtt Szirányi a saját harmadából talált be az üresen hagyott lengyel kapuba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést, s egyben a feljutás kérdését is (2-1). A magyar válogatott szenzációs teljesítményt nyújtott a világbajnokságon, s bár a kazahok ellen nem volt esélye, a többi találkozón nyújtott játékával teljesen megérdemelten jutott fel ismét a világ legjobbjai közé.

Magyarország - Lengyelország
2-1
(0-0, 0-0, 2-1)
Magyarország: Rajna, Metcalfe, Szirányi 1, Sarauer, Kóger, Sofron, Gőz, Vas M., Sebők (1), Banham (1), Hári 1, Orbán, Pozsgai, Kovács, Erdély, Vas J., Kiss D., Benk, Nagy, Vincze, Magosi. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.