Jégkorong: újabb siker, közel a feljutás

spigott - 2015. április 23. 19:06

Hatalmas lépést tett a feljutás felé a magyar jégkorong válogatott, mely az ukránokat is legyőzte a lengyelországi világbajnokságon. Együttesünk mélyről, kétgólos hátrányból állt fel, de találatig jutó Sarauer vezérletével végül nagyon fontos, 4-2-es sikernek örülhetett.

Az olaszok elleni szép győzelem után egy papíron könnyebb, az ukránok elleni mérkőzés várt ma délután a magyar jégkorong válogatottra a krakkói világbajnokságon. A tegnapi sikert követően meglehetősen egyszerű volt a képlet: amennyiben hátralévő két meccsét megnyeri válogatottunk, úgy feljut a legjobbak közé.

Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal vágott is neki a találkozónak, s az első harmad nagyobbik részében hatalmas fölényben játszva alakította ki a jobbnál is jobb helyzeteket, de vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy a rendkívül fiatal, mindössze tizenkilenc éves Zaharcsenko kapus védett nagy bravúrral. Az ukránok a 15. perc környékén kezdtek el ébredezni, s ekkor már ők is egyre gyakrabban odaértek Rajna kapujához, ám gól egyik oldalon sem született, így egállal vonultak pihenőre a csapatok.
A második felvonást emberhátrányba kezdte a magyar csapat, s bár ezt még kivédekezték a mieink, a következőt már nem úszták meg, Blagy közeli lövésébe Metcalfe rakta bele balszerencsésen a botját, s a felperdülő korong Rajna mellett a kapu közepébe vágódott (0-1).

A gólra két kapuvassal válaszolt a magyar csapat, ám hiába videóztak a játékvezetők Vas János lövése után, sem az ő, sem Sarauer próbálkozása nem ért gólt. a 35. percben még komolyabb bajba került csapatunk, miután Vas Márton hibázott saját harmadában, s a létszámfölényt Gnyidenko váltotta üres kapus találatra (0-2). Szerencsére két perccel később végre megtörte hosszú gólcsendjét válogatottunk, melyből Sarauer volt eredményes közvetlen közelről, de arról, hogy mégse kétfás hátrányból várhassuk az utolsó etapot Rajna gondoskodott, aki az utolsó másodpercekben nagy bravúrral védeni tudta Mikhnov szólóját (1-2).
A harmadik húsz perc elsősorban taktikus játékot hozott mindkét oldalon, az ukránok nagyon jól védték saját kapujuk előterét, míg a mieink nem akartak ekkor még kockáztatni, így az első hat-hét perc meglehetősen kevés helyzetet hozott. A játékrész derekán nagy sanszot kapott együttesünk, miután kettős fórba került, s bár ezt nem sikerült kihasználni, a szimplából Kóger lőtte ki a jobb felsőt, kiegyenlítve ezzel az eredményt (2-2).

A mérkőzés véghajrája hatalmas izgalmakat, de szerencsére magyar gólokat hozott, mert az 57. percben ismét Sarauer húzta be a pakkot be az ukrán kapuba, s bár a játékvezetők ezúttal is videóztak, nem lehetett kérdéses a találat érvényesítése (3-2).
A vezető gól megszerzése után azonnal emberhátrányba került együttesünk, s Gnyidenko beleérős góljával úgy tűnt, hogy egyenlítenek is, ám a videóbíró ezúttal is velünk volt: magas bot miatt nem adták meg a találatot a játékvezetők. Fél perccel később viszont eldöntötte a meccset együttesünk, miután egy megszerzett koronggal Sofron húzott el a bal szélen, s takarásból leadott lövése épen csak, de átcsorgott a gólvonalon, így végül 4-2-re nyert a magyar válogatott, melynek szombaton, a lengyelek elleni mérkőzésen elég lesz egy pontot szereznie ahhoz, hogy ismét feljusson a világ legjobbjai közé.

Magyarország – Ukrajna
4-2
(0-0, 1-2, 3-0)
Magyarország: Rajna, Metcalfe, Szirányi, Sarauer 2 (1), Kóger 1 (1), Sofron 1 (1), Gőz (1), Vas M., Sebők, Banham (1), Hári (1), Orbán, Pozsgai, Kovács, Erdély, Vas J., Kiss D. (1), Benk, Nagy, Vincze, Magosi. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.