Kézilabda: kezdődik az elődöntő

spigott - 2015. április 17. 9:12

A bajnoki elődöntő első mérkőzésén lép pályára pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A Ferencváros elleni párharcnak a fővárosiak az esélyesei, ám ez nem jelenti azt, hogy együttesünk ne tenne meg mindent a szép eredmény eléréséért.

Hosszú, több mint egy hónapos szünet után lép pályára újra a bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely pénteken este hat órától a Ferencváros vendégeként méreti meg magát a bajnoki elődöntőben. A két nyert találkozóig tartó párharc esélyesének egyértelműen a fővárosi zöld-fehérek számítanak, akik az alapszakaszban két alkalommal is megmérkőztek már Mátéfi Eszter együttesével: Dunaújvárosban 29-18-as, Budapesten 38-24-es győzelmet arattak Ferlingék ellen, míg a Magyar Kupa fővárosi nyolcaddöntőjében 33-21-re győzték le a Kohász kézilabdázóit.

Együttesünk tagjai igyekeztek hasznosan kitölteni a hosszúra nyúlt bajnoki pauzát, s a napi gyakorlások mellett edzőmérkőzésekkel készültek a Fradi elleni párharcra, majd az ezt követő helyosztókra. A Székesfehérvár és a Mosonmagyaróvár elleni felkészülési találkozókon kívül megmérkőztek az argentin válogatottal is: utóbbit 32-24-re győzték le kedden délután a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mieink helyzetét mindenképpen nehezíti, hogy elsőszámú kapusuk, Triffa Ágnes súlyos sérülést szenvedett az MTK elleni alapszakasz-találkozón, s bár felépülése a várt ütemben halad, rá csak a következő szezonban számíthat a szakvezetés.
Mely elszántan várja az FTC elleni, két nyert mérkőzésig tartó párharc első, fővárosi felvonását, s mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző érdeklődésünkre elárulta, mindenképpen szeretnék megnehezíteni ellenfelük dolgát.
- Négy hét telt el a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk óta, s ez nem könnyű időszak egy csapat életében, hiszen igen nehéz formában tartani a játékosokat. Ezzel együtt készültünk becsülettel, játszottunk több edzőmérkőzést is, s most már nagyon várjuk a Ferencváros elleni párharcot.

A két nyert találkozóig tartó sorozatban nem mi vagyunk az esélyesek, de ez nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel lépnénk pályára. Az idei szezonban már a negyedik mérkőzésünket játsszuk a Fradi ellen, úgy gondolom, hogy egyik csapat sem tud már különösebb meglepetéssel szolgálni a másiknak. Ellenfelünk nagyon jó csapatot alkot, tele van válogatott játékosokkal, vagyis ahhoz, hogy képesek legyünk jó meccset játszani velük holnap, mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania. a Magyar Kupában negyvenöt percig jól tartottuk magunkat, ám a hajrára elfogytunk, de bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a kupameccs nagyobbik részében mutatott játékunkat. Mindenképpen szükség lesz a kemény, határozott védekezésre, s a pontos támadójátékra, helyzetünket azonban nehezíti, hogy Triffa Ágnesre nem számíthatunk, s Kamper Olívia játéka is erősen kérdéses.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.