Országos diákolimpia: aranyos Hild

spigott - 2015. április 27. 7:32

Magabiztosan nyerte meg a Szegeden megrendezett V. korcsoportos országos diákolimpiai döntőt a Hild iskola röplabda csapata. A dunaújvárosi fiatalok a sorozat összes meccsét 3-0-ra nyerték, így kétség sem férhetett világbajnoki szereplést is eredményező sikerükhöz.

Szegeden szerepelt hétvégén a Hild iskola röplabda csapata, mely az országos diákolimpiai döntőben mérette meg magát péntektől vasárnapig. A nyolccsapatos megméretésre igen komoly esélyekkel utazott el a Dunaferr SE felnőtt csapatára is építő alakulat, melynek célja nem is lehetett más, mint az intézmény huszonnyolcadik országos diákolimpiai elsőségének megszerzése.

A nyolccsapatos megméretés versenyszabályai szerint a résztvevőket két négyes csoportba osztották a szervezők, ahol együttesünk a szolnoki Széchenyi iskola csapata ellen lépett pályára először, s ahogy reméltük, nagyon sima, 3-0-s győzelemmel hangolt a folytatásra. A csoportküzdelmek folytatása szerencsére hasonlóan eredményesen alakult a Hild diákjai számára, akik szombaton előbb a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, valamint a kecskeméti Műszaki Szakközépiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium együttesét is könnyedén intézték el 3-0 arányban, így hibátlan teljesítménnyel végeztek saját csoportjuk első helyén.

Vasárnap már az elődöntő és a helyosztó várt a dunaújvárosi fiatalokra, akik az "A" csoport második helyezettjével, a szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium gárdájával néztek farkasszemet, no persze ezúttal sem sokáig, mert sorozatban negyedik meccsüket is könnyedén, 3-0-ra hozták. A fináléban a nagy rivális, kecskeméti Széchenyi iskola együttese várt a mieinkre, s a két hibátlan, addig még szettet sem vesztő együttes összecsapásában ismét domináltak a Hild tanulói, akik a döntőt is 3-0-ra nyerték, így teljesen megérdemelten szerezték meg a röplabdázók V. korcsoportos országos diákolimpiai döntőjét.

Mely egyben az intézmény 28. diákolimpiai elsősége is volt egyben, s a dunaújvárosi fiatalok nem csak az országos sikernek örülhettek, hanem annak is, hogy győzelmükkel kiharcolták a jogot arra, hogy jövőre részt vegyenek a középiskolások világbajnokságán, melynek ezúttal Belgrád ad majd otthont.

A Hild iskola eredményei:

Csoportmeccsek:
Hild – Széchenyi (Szolnok) 3-0
Hild – Fazekas (Debrecen) 3-0
Hild – Műszaki (Kecskemét) 3-0

Elődöntő:
Hild – Műszaki (Szombathely) 3-0

Döntő:
Hild – Széchenyi (Kecskemét) 3-0

Az V. korcsoportos diákolimpia végeredménye:

1. Dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium
2. Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája
3. Kecskeméti Műszaki Szakközépiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium
4. Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium
5. Szolnoki Széchenyi István Gimnázium
6. Török Ignác Gimnázium (Gödöllő)
7. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
8. Piarista Gimnázium (Budapest)

A győztes csapat tagjai: Ihász Bence, Móró Ákos, Kiss Marcell, Hartyányi Gergő, Koch Adolf, Kun Benedek, Kalmár Ákos, Vajda Attila, Bohnicsek Szilveszter, Szabó Péter.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.