Sportnap: erő és szórakozás

doszerk - 2015. április 24. 14:34

Pillantsunk be az április 25-i MMK-ban megrendezésre kerülő családi sportnap és az országos street workout verseny kulisszái mögé. Tudjunk meg többet két fiatal próbálkozásáról és egy Magyarországra nemrég berobbant sportág rejtelmeiről.

Korábbi cikkünkben bemutattuk Polonkai Zoltánt, aki már évek óta a Street workout sportnak hódol. Akkor a cikk írója - munkatársunk Ónodi Zoltán - felvetette neki, hogy miért nem szerveznek meg egy országos versenyt Dunaújvárosban. Több se kellett a fiataloknak, nekivágtak. Először helyszínt kerestek és a lebonyolításhoz nélkülözhetetlen tornaszert. Végül "otthonra" találtak: az MMK udvara ad majd otthont a versenynek egy családi sportnappal kibővítve, április 25-én délután.

 

Először kerül megrendezésre ilyen nagyszabású verseny ebben a sportágban. A srácok felkeresték Magyarország egyik legnagyobb workout tornaszergyártó cégét, a Hard Body Hang-et, akik felajánlották, hogy a kezdeményezés mellé állnak és rendelkezésére bocsátanak egy "kocka" névre keresztelt spéci workout kelléket, melynek értéke közel egymillió forint. Aztán jött a hosszas töprengés: vajon kik alkossák a zsűrit? Zoli a korábbi versenyek során jó kapcsolatokra tett szert, így amikor megkeresték Kovács Tibort, az Offenburgi Világkupa első helyezettjét és Szarka Ákost, a Zágrábi Világkupa aranyérmesét, ők boldogan mondtak igent a felkérésre. Harmadik bírának pedig Csák Dánielt hívták el, aki a Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület elnöke. Ez az egyesület képviseli országunkban a Street Workout-ot. Hogy hírét vigyék ennek a rendezvénynek, nem voltak restek és a legutóbbi versenyre is felutaztak Budapestre, ahol pozitív fogadtatásba részesült a kezdeményezésük. Meglátjuk, a városlakók miként reagálnak majd a fiatalok próbálkozásához.

A versennyel szinkronba rendezett családi sportnapot Kováts Rózsa segítségével munkatársunk Zoli szervezte. A délután 14 órától kezdődő bemutatók sora Gustavo Castro peonza világbajnok bemutatójával kezdődik, majd Szabó Adél veszi át a placcot kutyájával, akik a Fejér Megyei Diáknapokon másodszorra is arany minősítést kaptak közös táncos bemutatójukért. Emellett a Gracia Barra tagjai a földharc rejtelmeibe vezetnek be minket. A vállalkozó szelleműek jelentkezők ki is próbálhatják. Megismerkedhetünk a városi futsal csapattal, akik labdajátékokkal készülnek. Szóba elegyedhetünk Európa első elektromos crossmotor versenyzőjével, Gerendás Szabolccsal és megcsodálhatjuk speckó járgányát is. Ezt követően kézműves foglalkozások következnek, majd megcsodálhatjuk a Nefelejcs bábszínház előadását. A rendezvény egészét a DO élőben közvetíti.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.