Akarat Ereje Kupa: negyedik nekifutás

spigott - 2015. május 22. 17:13

Nyolc női és tizenkét férfi együttes küzdhet meg egymással a hétfői IV. Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon, melynek egy igazi sztárvendége is lesz.

Ismét eltelt egy év, ezért újra megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás, jótékonysági labdarúgó tornát. Mint az a szervező DLSZ sajtóanyagából kiderült, a négy évvel ezelőtt elindított rendezvény már meghatározó sorozata a versenynaptáruknak, és szívet melengető érzés visszagondolni az előző három kupára, melyet Szatmári Ádámnak és a sportolóknak rendeztünk meg.

Visszatekintve a sorozat eddigi állomásaira, láthatjuk, hogy mindegyik versenynek más volt a célja, de mindig volt bennük valami közös, mégpedig a szeretet és az összefogás. Ezek a fogalmak szorosan összefonódnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hitvallásával és közösségépítő törekvéseivel. Az első Akarat Ereje Kupa célja a segítségnyújtásról szólt, melyben Ádám osztálytársai is megmutatták tánc és énektudásukat. A második torna már igazi, családias hangulatban zajlott, melyet megtisztelt Vasas néptáncegyüttes, ráadásul minden résztvevő csapat egy-egy ajándékkal is meglepte a kupasorozat házigazdát, Szatmári Ádámot. A tavalyi Akarat Ereje kupán Ádám viszonozta a szeretetet és a törődést, ezúttal ő maga adott mindenkinek személyes ajándékot, hogy a sportnapot nagyszerű közös videózással és süteményezéssel zárják.

A jó hangulat idén is garantált, hiszen a hölgyek és férfiak számára megrendezett focikupa mellett hőlégballon függesztés, ugráló vár, rajzverseny, kézművel foglalkozások várják az Alsó Duna-partra kilátogató sportbarátokat, akik a magyar labdarúgó válogatott hálóőrével, a Bolton FC csapatában szereplő Bogdán Ádámmal is találkozhatnak a hétfői rendezvényen. Ami pedig a részletes programot illeti, a már hagyományosnak számító labdarúgó kupán ezúttal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is összemérhetik egymással erejüket. Előbbiek versengésében tizenkettő, míg a hölgyek mezőnyében nyolc csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért. A programterv alapján már hétfőn reggel nyolc órától pályán lesznek a csapatok, ekkor kezdődnek ugyanis meg a csoportküzdelmek, míg az egyenes kieséses szakaszra délután három órától kerül majd sor. A hölgyek döntőjében 17:20-tól, míg a férfiakéban 17:40-től húznak szerelést a fináléba bejutott együttesek.

Részletes programterv a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.