Dunaújváros Hetilap

Családi Hétvége - minden, amit tudni kell

doszerk - 2015. május 29. 7:40

Ma kora este kezdődik városunk legnagyobb és a legjobban várt nagyrendezvénye, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

Szolgálati közlemények - mindenkire vonatkozik

Az eddigi szokásoknak megfelelően a rendezvény területére nem lehet autóval behajtani, még átmenő forgalom sem lehetséges, minden esetben visszafordítják az autósokat. Az utat lezárják észak felől a Lemezalakító szabadidőparknál. Itt terelik az autósokat a polgárőrök a nagy füves területre, ahol parkolhatnak. A déli részen a madárles vonalában zárják le az utat, ezen az oldalon is kialakítottak parkolókat, de csak és kizárólag a mozgássérült gépjárművekkel érkezőknek. A nagyszínpad mellett mintegy ötven férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki. A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy ha tehetik, busszal vagy gyalogosan érkezzen a rendezvényre. Felhívják a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy lehetőség szerint ne hozzák magukkal házi kedvenceiket. Ha mégis hozzák, akkor a többi látogató és a gyerekek védelmében a felelős állattartás szabályainak megfelelően, szájkosár és póráz használata mellett kísérjék kutyusaikat.

Péntek - a rágangoló

Ma fél este fél hattól már koncertekkel várják a nagyérdeműt az Alsó Dunaparton, a következők szerint:

Ha szombat, akkor Parázs Varázs

A Parázs Varázs rendezvényre már minden asztal elkelt. Egy asztalfoglaláshoz mindenkinek biztosítanak egy sörpadkészletet (asztal és két pad), valamint egy csomag jeget és egy zsák faszenet. Ez utóbbiakat a helyszínen, a CIB sátornál lehet majd átvenni az asztalfoglalást igazoló tranzakciós kóddal (amit a foglaláskor kaptak).

A csapatok 14 órától foglalhatják el helyüket. Autóval a bepakoláskor 14-15:30 között, az összepakoláskor 23-24 óra között lehet csak és kizárólag behajtani a rendezvény területére. A köztes időben a kijelölt parkolóba kell beállni a kocsikkal. Az ünnepi tűzgyújtás 16 órakor kezdődik. A földön, a füvön szigorúan tilos tüzet vagy faszenet gyújtani. A szemetet és a már felesleges parazsat a kijelölt gyűjtőkbe, tárolóedényekbe kell elhelyezni. A focikupáról bővebb infók itt.

A gigagrillnap programjai pedig így alakulnak:

Vasárnap, gyereknap és Ezer Lámpás Éjszakája

Ingyenes légvárak, trambulinok, kalandpark, kézműves sátor várja a gyerekeket 8 és 18 óra között. A gyereknapon, vasárnap az Alba Volán buszjáratot indít, amelyen a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen utazhatnak, a 14 év felettiek pedig bérlettel vagy menetjegy megvásárlásával. Lefelé 9-21 óra között óránkénti indulással a Béke tér- Szórád Márton út- Római körút- Vasmű út- Sikló- Alsó Dunapart útvonalon közlekedik a járat. Visszafele 9:30-22:30 között óránként az Alsó-Dunapart- Sikló- Vasmű út- Római körút- Szórád Márton út- Béke tér fele megy a busz. A rendezvényre kisvonattal is mehetnek az érdeklődők vasárnap, amelynek díja egységesen 300 forint. Ennek útvonala a Városháza tér- Interspar parkoló- uszoda- Sikló- Alsó-Dunapart. A vonat 10 órától megy folyamatosan, félóránként.

5 éves az Ezer Lámpás Éjszakája

A gyermekeltűnések felkutatása érdekében 2011. május 25-én indított civil kezdeményezés idén 5 éves. Az Ezer Lámpás Éjszakája kampányhoz évről évre egyre több hazai  nagyváros csatlakozik, így idén 11 helyszínre látogathatnak ki az érdeklődők. Az Eltűnt Gyerekek Világnapjához kapcsolódó országos rendezvénysorozat egész napos családi és gyerekprogrammal, valamint jótékonysági koncertekkel várja az odalátogatókat. A fiatalkorúak védelme érdekében minden helyszínen segítséget és felvilágosítást nyújtanak az ORFK munkatársai, az  UNICEF mellett pedig  jelen lesznek azok a szervezetek és alapítványok, amelyek gyermekvédelemmel foglalkoznak.  

12 ezer világító lufival jeleznek az eltűnt gyerekeknek

A program védjegyévé vált flashmob akció idén sem marad el. A résztvevők tizenkétezer világító lufit engednek majd a magasba, így emlékezve az eltűnt gyerekekre, valamint a magasba engedett világító gömbök fényeivel  jelezni szeretnék azt is, hogy minden gyereket hazavárnak. Az országos rendezvényhez városunk ismét csatlakozott.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.