Futsal: hajrávereség Szombathelyen

spigott - 2015. május 25. 20:03

Sokáig jól állt, de végül négygólos vereséget szenvedett Szombathelyen a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata. Együttesünk a 37. percben még pontszerzőnek mondhatta magát, ám az utolsó három percben négy gólt lőtt a házigazda, mely végül 6-2-es győzelmet aratott.

A felsőházi rájátszás kilencedik fordulójában lépett pályára ma este a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely ezúttal Szombathelyre, a Swietelsky-Haladás otthonába látogatott. A párharcnak a bronzéremre hajtó vendéglátók voltak az esélyesei, ám az utóbbi időben jó formát mutató Baranyai-csapat is a siker reményében várta az este negyed hétkor kezdődő összecsapást, hiszen egy győzelemmel elmozdulhatott volna együttesünk a tabella hatodik helyéről.
A két gárda legutóbbi, egymás elleni mérkőzését sajnos simán, 9-3-ra nyerte a Haladás, ám az már a mai összecsapás elején látszott, hogy a Dunaferr nem akarja eljátszani az áldozati bárány szerepét sőt, egy-egy korai lehetőséget követően már a 4. percben sikerült is megszereznie a vezetést együttesünknek Aradi Csabának köszönhetően (0-1).

A bekapott gól után érthetően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a szombathelyiek, előbb Gyurcsányi lőtt kapufát, majd rigó védett kétszer is bravúrral, de a játékrész derekán már kapusunk is tehetetlen volt: előbb egalizált a házigazda, majd egy perccel később a vezetést is megszerezte (2-1). Innentől a mieinken volt a kezdeményezés sora, s bár Togoi közeli lövésénél még nem volt szerencséje a mieinknek, a félidő utolsó percében Tony lövésébe ért bele öngólt érően Öreglaki, így a szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok.
A térfélcserét követően is nyílt, izgalmas csatát láthattak azok, akik kilátogattak a találkozóra, ám a hazai drukkerek bánatára a mieink voltak valamivel aktívabbak. Ugyan a csereként beállt Hegedűsnek is akadt védeni valója, a Dunaferr játékosai közül Tony, Togoi és Schrancz is gólt szerezhetett volna az első tíz percben.

A házigazdák mindenképpen szerettek volna nyerni, ezért bő öt perccel a mérkőzés vége előtt kapusuk helyére is mezőnyjátékost hoztak be, s ez a húzásuk sajnos eredményesnek is bizonyult, mert három perccel a meccs vége előtt ismét megszerezték a vezetést (3-2). A harmadik hazai találat után Baranyai Pál azonnal időt kért, s ezúttal ő hozta le kapusát, ám másfél perccel a meccs vége előtt egy szabadrúgásból mégis a hazaiak találtak be a mieink kapujába, végleg eldöntve ezzel az összecsapást (4-2). Kétgólos hátrányban is kockáztatott csapatunk, de erre ráfázott a hajrában, mert a hazaiak kétszer is betaláltak az üresen hagyott dunaújvárosi kapuba, kialakítva ezzel a 6-2-es végeredményt.

Swietelsky-Haladás – Dunaferr DF Renalpin FC
6-2
(2-2)

Gólszerzők: Hegyesi a 12. Gyurcsányi a 13., Öreglaki a 37., Vidák a 39., Tyukász a 40., sipos a 40., illetve: Aradi a 4., Öreglaki (öngól) a 20. percben.

Dunaferr DF Renalpin: Rigó, Szente, Schrancz, Nagy A., Nagy R. Csere: Hegedűs (kapus), Ivacs, Togoi, Huber, Tony, Aradi, Szabó G. Vezetőedző: Baranyai Pál.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.