Röplabda: szép szezonzáró

spigott - 2015. május 1. 18:09

Hetedik helyen végzett a Dunaferr SE röplabda csapata a bajnokságban, miután 3-1-es győzelmet aratott ma délután Sümegen. A dunaújvárosi fiatalok elsősorban jó nyitásaiknak, s remek sáncmunkájuknak köszönhették a szép sikert a párharc mindent eldöntő mérkőzésén.

A bajnokság hetedik helyéről döntő párharc harmadik, mindent eldöntő mérkőzését játszotta ma délután Sümegen a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor fiatal együttese természetesen a győzelem reményében várta a mai összecsapást, ám mint azt a piros-fehérek szakvezetője elárulta, erre csak összeszedett, fegyelmezett és kiegyensúlyozott játékkal lehetett esélyük.

Együttesünk ennek megfelelő játékkal kezdte a mérkőzést, s az első szettben nagyon simán, 25-15-re nyert úgy, hogy a házigazdáknak gyakorlatilag semmi esélye nem volt arra, hogy szorossá tegyék ezt a felvonást. Sajnos a hazai mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is elkényelmesedett csapatunk a biztosan megnyert első játékot követően, így a térfélcsere után a házigazdák akarata érvényesült, s ahogy a mieink, úgy ők is 15-re hozták az újabb etapot, kiegyenlítve ezzel a szettarányt.
A folytatásban viszont nagyon összeállt a Dunaferr játéka, nyitásokban, s főleg sáncmunkában javultak fel a dunaújvárosi fiatalok, akik a harmadik felvonásban még a tízből sem engedték ki ellenfelüket (8-25). A negyedik etapban is vetélytársuk fölé nőttek a piros-fehérek, akik fokozatosan növelték előnyüket, s végül újra simán, 25-17-re nyertek, így 3-1-es sikerüknek köszönhetően végül megszerezték a bajnokság hetedik helyét.

Érhetően boldog is volt a találkozó után Tomanóczy Tibor vezetőedző, aki szerint együttese nagyon sokat fejlődött az idei szezonban, hiszen már a legjobb nyolc közé jutás is komoly bravúrnak számított a fiataloktól. Erre a rájátszásban még egy lapáttal rá tudtak tenni játékosai, amiért minden dicséretet megérdemelnek, különösen úgy, hogy vetélytársuk otthonában, egy sordöntő mérkőzésen sikerült ismét bizonyítani tehetségüket.

Sümegi RE – Dunaferr SE
1-3
(-15, 15, -8, -17)
Dunaferr SE: Hatvany Zs., Tar, Kholman, Kalmár, Bohnicsek, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Guzmics, Szűcs, Kiss M., Kun, Szabó (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.