Tollaslabda: hazai remeklések

spigott - 2015. május 25. 8:07

Kiválóan szerepeltek a hazai rendezésű felnőtt ranglista versenyen a Danubius KSE felnőtt tollaslabdázói, de az utánpótlásnak sem kell panaszkodnia hétvégi szereplése miatt.

Ahogy azt már korábban jeleztük, két helyszínen léptek pályára a mögöttünk hagyott hétvégén a Danubius KSE tollaslabdázói. Pécsett rendezték meg szombaton az U15-ös csapatbajnokságot, melyen két csapatot is indítottak a dunaújvárosiak. Mivel a versenyzőink mindegyike fiatalabb volt a mezőnynél, ezért a cél most nem a győzelmek szerzése, hanem a csapatbajnoki rendszer megismerése, illetve a tapasztalatszerzés volt. Jakab János edző rendkívül elégedett volt a viadal végén játékosaival, akik technikailag, valamint mentálisan is helyt álltak a mezőnyben.

A Friedl Natalie, Borbély Hanna, Ludman Mira, Csomor Németh Lili, Meskál Ábel, Vagyóczki Dávid, Nagy Bence, Dobrovitz Barabás Zoltán összeállítású két dunaújvárosi együttes végül a hatodik és hetedik helyet szerezte meg a viadalon.
Az utánpótlás mellett a felnőttek is megmérették magukat: "C" és "D" kategóriás országos felnőtt ranglista versenyt rendeztek ugyanis vasárnap a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A szezonzáró viadalra az ország minden részéből érkezek játékosok, így összesen tizenkét sportegyesület vett részt a rangos megméretésen. A dunaújvárosi tollaslabdások ezúttal is sok szép éremmel gazdagodtak, hiszen Gálházi Gyula, Lehoczki Attila és Tóth Tamás egy-egy bronzérmet szereztek a "D" kategória férfi páros versenyszámában. Tóth Réka "C" női egyéniben ezüstérmes lett, míg a "D" vegyes párost megnyerte a debreceni Kapitány Péterrel.

Nemoda Zsuzsanna "C" női egyéniben és "C" vegyes párosban ért el harmadik helyezést, míg Jakab János és Varga Gabriella "D" vegyes párosban szerzett bronzérmet. A legszebb eredményeket Piliszky András érte el, aki megnyerte a "C" férfi egyénit a "C" vegyes párost és a "C" férfi párost is, így ő hibátlan teljesítménnyel, három aranyéremmel zárta a végig remek hangulatú viadalt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.