Átadták az Örökmozgó díjakat

doszerk - 2015. június 8. 19:14

Ma átadták az Örökmozgó díjat melyet a város egykori ifjúsági-és sportirodája, a városi Diák Önkormányzat (DÖK) és a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány alapított. Kelemen Adrienne, Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea és Vida Zoltán vehették át az elismerést.

A diákok szavazatai alapján az idei év díjazottjai:

-Kelemen Adrienne, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolájának pedagógusa

-Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea az IITI nélkülözhetetlen szakemberei, valamint

-Vida Zoltán a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium végzős érettségizője.

Az ünnepség Haász Marianna, a városi DÖK elnökének köszöntőjével kezdődött, majd a Rudas iskola 11. osztályos tanulói, Nyikos Dóra és Alcsics Henrietta dalból és versből álló műsorcsokrát hallhatta meg a közönség. A díjakat Szemenyei István, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója adta át.

A díjazottak méltatásai:

Kelemen Adrienne a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolájának pedagógusa, 1997 óta dolgozik az iskolában. Fiatalos lendülete, közösségformáló személyisége nagyon rövid idő alatt a diákok kedvencévé tette és a tizenévesek egyre gyakrabban és egyre szerteágazóbb kérdésekkel és kérésekkel keresték őt. Habitusából eredően önkéntelenül is a tagiskolai programok, rendezvények, események mozgatórugójává vált. 2005 óta pedig a DÖK patronáló tanáraként már hivatalosan is a diákmozgalom elkötelezett harcosa.

 

Kelemen Adrienne nevéhez köthető, hogy a már hagyományos Dunaferr hét folyamatos és különleges eseményeket, élményeket kínál a fiataloknak. Elhivatott kollégák közreműködésének köszönhetően angol nyelvi vetélkedők, látványos és érdekes gólyaavatók, sportrendezvények, versenyek, különböző teaházak, szakmai bemutatók fémjelzik a kínálatot. Kiemelt szerepe van a tagiskolában a diákönkormányzati munkának, melyet Kelemen Adrienne nélkül nem is lehetne elképzelni!

Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea

15 éve hozta létre a Dunaújvárosi Önkormányzat akkori Ifjúsági Irodája az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát. A szervezet mit sem változott – a teljesség igénye nélkül: az ifjúság segítése, támogatása.

Ennek formái például:

-az ifjúsági programok szervezése,
-az ifjúsági közösségek létrehozása és utógondozása, a különféle Ifjúsági klubok működtetése,
-segítségnyújtás, ingyenes tanácsadás, hétköznapi kamaszproblémák kezelése,
-fiatal tehetségek felkarolása és gondozása, a Városi Diákönkormányzat támogatása céljaik megvalósításában, mind - mind a portfóliót színesítik.

Az iroda legfontosabb feladata, hogy olyan programokra hívja fel a figyelmét a diákoknak, ahol tartalmasan töltheti szabadidejét.

„Kell egy tér ennek a korosztálynak, ahol kitombolhatja magát felnőtt szakemberek felügyelete alatt.” –vallja Baksáné Tringer Andrea, az iroda korábbi és jelenlegi vezetője. Neki, s néhány évig az iroda feladatait ellátó Tompai-Popovics Andreának, nagyon sokat köszönhet a városi diákönkormányzat, a város fiatalsága, diáksága, amit ezzel a díjjal szeretnének megköszönni!

 

Vida Zoltán már a Rudas iskola 9. évfolyamában bekapcsolódott a közösségi életbe. Sokoldalúságát azóta is folyamatosan megmutatja.

Jeles szintű tanulmányi munkája mellett stúdiós, gólyatábori csoportvezető, a Rudas iskola diákönkormányzatának elnöke, és nem utolsó sorban városi diák-alpolgármester, majd diákpolgármester.

A Fejér Megyei Diáknapok diákkoordinátora, mely munkáját annyira megbízhatónak értékelték, hogy a megyei művelődési ház tovább foglalkoztatja.

Közösségi tevékenysége mellett kisebb kutató munkába is belekezdett. Legutóbb a 7. Országos Földtudományi Diákkonferencián A táborállási és a kulcsi magaspartok csuszamlásos domborzatfejlődése című munkájával első helyezést ért el, amely bemutatót a Dunaújvárosi Főiskola Tudomány hetének konferenciasorozatán is előadott.

Vida Zoltán egy igazi örökmozgó, a vizsgaidőszakban is folyamatosan segíti szűkebb és tágabb környezetét a tanévi rendezvények lebonyolítása kapcsán.

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.