Dunaújváros Hetilap

Költözni fog a Pedagógia Szakszolgálat -Több millió forint kultúrára

Molnár Emese - 2015. június 30. 14:17

Még a nyári szünet előtt rendkívüli közgyűlésre hívta össze a képviselőket Cserna Gábor polgármester. A keddi ülésen hat napirendi pontban kellett döntést hozniuk a városatyáknak.

Idén először pályázatot írt ki az önkormányzat kulturális tevékenységek támogatására. Erre 12 millió forintos keretet különítettek el a városi büdzséből. A felhívásra negyvenöt boríték érkezett alapítványoktól, iskolától, művészektől. A mostani ülésen az alapítványi kérelmek támogatásáról, a támogatás mértékéről szavaztak a képviselők.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány fennállásának 25. évfordulója alkalmából évkönyv kiadására 350 ezer forint kap. A Vasas Táncegyüttes 400 ezer forintot fordíthat néptánc találkozó és szüreti rendezvény megvalósítására. Az Arany iskola az emelt szintű vizuális kultúra tagozatának 30. évfordulója alkalmából kulturális rendezvényt szervez, erre 500 ezer forintot szavazott meg a közgyűlés. A Szonáta Zeneművészeti Alapítványnak az október 1-i zenei világnapon a Nyitott Zenede programjára 250 ezer forint támogatást kapott. Az Újpart Dunaújváros Képző- és Iparművészek Egyesülete 400 ezer forintból gazdálkodhat kiállítás megszervezésén. Móder Rezső E-műteremgalériájának rendszeres kiállításaira, zenélő szoborparkjára egy millió forintot fordíthat. Ezen még több művész és egyesület kérelmét is támogatták, de ahhoz elegendő volt a bizottság és a polgármester jóváhagyása (nem kell közgyűlési döntés hozzájuk). Ősszel újabb közművelődési pályázati írnak majd ki.

           

Az önkormányzat és a DVG Zrt. a közfeladatok ellátásra szolgáltatási keretszerződést kötött az áprilistól decemberig tartó időszakra. A cég úgy látja, hogy az út- és járdaburkolatok felületi javítására, karbantartására szánt forrás nem lesz elegendő, ezért a közgyűlés 35 millió forinttal megemelte az erre szánt költséget.

Jóváhagyták a víziközmű rendszeren elvégzett rekonstrukciós munkák elszámolását, illetve a vagyonbérleti díjat a DVCSH Kft és a DVG Zrt között.

A stadion fejlesztése, az eredményjelző kiépítése és a modern, korszerű pályatest kialakítása miatt megnövekedett a sportingatlan üzemeltetési költsége. Az üzemeltetésre vonatkozó közbeszerzés kiírására az önkormányzat forrást biztosít.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézmény jelenleg a Móra iskolában székel. Mivel a szakszolgálat feladatai bővültek, kinőtték a helyiséget, és a Móra iskola is jelezte, szüksége van a szolgálat által használt két helyiségre, így új helyre kell költöznie. A polgármester a nyár folyamán keresi a megfelelő helyiséget a szakszolgálat részére.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.