Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A Rockmaraton a szervezők várakozásait is felülmúlta

Brousil Csaba - 2015. július 22. 14:00

A Rockmaratonon több, mint harmincezren vettek részt a hat nap alatt, ami felülmúlta a szervezők várakozásait. Négy színpadon százhúsz zenekarral dübörgött a rock a Szalki-szigeten, melyről, mint helyszínről bátran kijelenthetjük, hogy kiállta a próbát.

Varga Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője kérdésünkre elmondta, hogy több mint harmincezren látogattak ki a fesztiválra összesen a hat nap alatt. Ez felülmúlta a korábbi évek létszámát és a várakozásaikat egyaránt. A fesztiválozók visszajelzései pozitívak voltak, mind a helyszínt, mind a rendezvény színvonalát illetően. A fellépők szintén meg voltak elégedve a fesztivál adta körülményekkel. Varga Zoltán kiemelte, hogy talán az egyik legfontosabb, hogy semmilyen atrocitás nem kísérte a rendezvényt, a városlakók együtt tudtak élni a fesztivállal és annak tarkabarka közönségével.

A városiak a fesztivál előtt féltek, hogy mi lesz itt, ha ideszabadul több ezer punk és rocker, de e tábor tagjai bebizonyították, hogy az olykor zord külső valójában embert takar. Senki nem vetkőzött ki magából annyira, hogy abból rendőrségi ügy legyen, vagy a mentők beavatkozására legyen szükség. Sem a városvezetés sem a hatóságok felé nem érkezett bejelentés arról sem, hogy a fesztivál túl hangos lenne. A fesztiválozók több esetben is bebizonyították, hogy emberből vannak és nem földöntúli, törvényen kívüli lények. Legüdítőbb példa erre, hogy Radulovics Bojána, a helyi Kézilabda Akadémia elnöke a fesztivál területén elveszítette mobiltelefonját (márkanevet nem írhatunk, de egy szép és okos készülékről van szó), amit egy ilyen "rettegett" rocker talált meg és leadta azt a szervezőknek. Bojána pedig visszakapta a telefonját. Hát ilyen közönség volt ez.

Varga Zoltán azt is elmondta, hogy 800 fővel tölttettek ki egy több kérdésből álló ívet, melynek kiértékelése augusztusra várható, ez nagyban befolyásolja majd a fesztivál jövőjét, a helyszínválasztást, a zenekarok kiválasztását. Az operatív szervező arra a kérdésünkre, hogy visszatér-e a fesztivál a Szalki-szigetre most nem tudott választ adni. Elmondta, hogy ez egy nagyon sok ismeretlenes egyenlet. Pénz, szervezés, támogatók és nem utolsó sorban elszántság és kitartás kérdése, hiszen ezt a fesztivált ugyanolyan hétköznapi életet élő rockerek kis csapata szervezi, mint amilyenek a közönség tagjai voltak.

Amennyiben a jövőben bármilyen döntés születik a fesztivál jövőjét illetően, akkor azt a DO megírja Önöknek. Reméljük, hogy jövőre is nálunk lesz a Rockmaraton, hiszen az ilyen események is hírét viszik a városnak. Megérdemelten a jó hírét.

A DO végig tudósított a Rockmaratonról, az összes cikket, videókat, galériákat egy csokorban itt találják.

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

2024. ápr. 24.

Remek irodalmi kalandozást hozott a József Attila Könyvtár programja, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a magyar költészet napjára időzítve Erdős Virág vendégeskedett a gyermekkönyvtárban – a versek csodavilágába kalauzolta a vendégeket. Hangkép.

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!