Elkészült a birkózók nyári programja is

doszerk - 2015. július 1. 19:02

A Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának vezetősége kitűnő nyári tervet készített sportolói számára. Egyesületünk stabil működéséhez azonban elengedhetetlen a biztos anyagi háttér, s nagy örömünkre ezzel kapcsolatban is jó hírekről tudott beszámolni Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.

A Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának évek óta tartó megfeszített, kitartó munkájának eredménye, hogy ismét jól működő, eredményes utánpótlás bázissal rendelkezik. A stabilitáshoz azonban elengedhetetlen a gazdasági alapok megteremtése, bővítése, tudtam meg Mátyás Gábortól, a Dunaferr SE ügyvezető elnökétől:
- A hosszú távú tervezéshez, a nyugodt munkához, az utánpótlás bázisunk létszámának növeléséhez stabil, nyugodt gazdasági alapokra van szükségünk minden szakosztályunk, a birkózás, az úszás, a röplabdázás, a torna és a kajak-kenu számára. Nagy köszönet két fő támogatónknak, az ISD Dunaferr Zrt-nek, valamint a DMJV Önkormányzatának. A napokban névadó szponzorunkkal újabb egy évre kötöttünk támogatói megállapodást, mégpedig a korábbihoz képest magasabb összeggel, mely biztosítja számunkra a fejlődés lehetőségét.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a DMJV vezetésének, elsősorban dr. Dorkota Lajosnak és dr. Galambos Dénesnek, hogy a megállapodás megkötésében közben jártak az ISD vezetésénél. Az ISD vezetésének pedig köszönjük azt, hogy a nehéz években is kitartott egyesületünk támogatása mellett, és ez év július 1-jétől emelt összeggel járul hozzá a működésünkhöz. Nagy öröm számunkra, hogy a két fő támogatónk kívül többen állnak mellettünk. A birkózó szakosztályunk ez év júniusától újabb támogatóval bővült. Most már a Balogh Clean Plus Kft. is segíti munkánkat. Jelenlegi támogatóinknak - DAK Acélszerkezeti Kft., ISD Dunaferr Zrt. DMJV Önkormányzata, Impact Kft., Alibi Pizzéria, Épduferr Zrt., Kemi-Ker Kft., Barta Ép-Ker Kft., Clasman, DVG Zrt., Daro Gumi, Szilárd Csempe, Priskin Antal vállalkozó, Vári István vállalkozó, Papp Gyula vállalkozó - szeretnénk megköszönni az önzetlen segítséget.
- Emeljük ki a fent említett szakosztályok közül a birkózókat. Az eddig eltelt időszakban milyen eredményeket értek el?
- A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a tavaszi versenyszezonban vegyes képet mutatott. Számos versenyen voltak kiemelkedő eredményeink, ugyanakkor több alkalommal a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtottunk. A zsúfolt versenyidőszakban több alkalommal is előfordult, hogy egy hétvégén 2-3 versenyen is részt vettünk. Kiemelkedő esemény volt az év elején a hazai rendezésű IV. Gurics Kupa területbajnokság, mely az eredményesség és a rendezés tekintetében is sikeres volt.

- Nagy szükség volt már arra, hogy méltó körülmények között tudjanak edzeni.
- Ez így van. Nagyon várt pillanat volt 2015. március 27-e, hiszen ekkor került átadásra a Gurics György Birkózó Centrum földszinti része, mely a birkózók új bázisa lett. A közel 13 millió forint értékű beruházás támogatóink, különösen Papp Gyula vállalkozó önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg.
- Elkészült-e a birkózók nyári programja?
- Természetesen igen, mely rendkívül gazdag. A napokban zárult az egyhetes edzőtáborunk, melyen napi két edzést uszodai foglalkozás egészített ki. Ezen a Dunaferr SE Nagycentrumhoz tartozó szakosztályai is részt vettek. Jelenleg is tart a szintén egy hétig tartó napközis táborunk, amely természetesen a birkózásra épült, de az önfeledt játék sem maradhatott ki a programból. Talán a legizgalmasabbnak a július 12-17-ig tartó zánkai Erzsébet tábor ígérkezik, ahová 40 fővel megyünk. A Balaton mellé augusztusban – 9-től 14-ig - is elutazunk, szintén Erzsébet táborba, de ekkor 15 sportolóval. Pár nappal később, augusztus 17-22-ig részt veszünk az Érdi Spartacus edzőtáborában Dunavecsén, amely táborzáró gyermekversennyel végződik.

- Mit tehetnek azok a sportolók, akik ezeken nem tudnak részt venni?
- Természetesen rájuk is gondolt a szakosztály. Júliusban hétfő és szerdai napokon 18-20 óráig, majd augusztus hónapban hétfő – kedd – szerda - csütörtök 18-20 óráig tartunk edzéseket. Az első közös összetartás várhatóan augusztus 24-28-ig tart majd, napi 2 edzéssel.
- Mikor kezdődik az új szezon?
- A birkózó szakosztály őszi versenyidőszaka Dunavecsén az Érdi Spartacus táborzáró meghívásos versenyével kezdődik augusztus 20-án. Ezt követően szeptember hónapban már országos megmérettetésen bizonyíthatnak versenyzőink.
- Kik azok az edzők, akiknek a munkájára a továbbiakban is számít?
- A birkózó szakosztály jelenleg négy edzővel dolgozik. Tombor István vezetőedző, Szabó Róbert, Szabó Miklós és Fehér Krisztián edzők. Az edzői kar augusztus 1-jétől várhatóan egy fővel bővülni fog.
- A programban rendkívül gazdag nyár befejezésével új időszámítás kezdődik. Az eredményességre vonatkozó célok mikor kerülnek meghatározásra?
- A birkózó szakosztály eredményességi elvárásai 2015. augusztus második felében kerülnek meghatározásra.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.