Futsal: fejlődési szakaszban a Dunaferr

doszerk - 2015. július 29. 14:24

Kőkeményen készül az előtte álló bajnoki feladatokra a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely csütörtökön este lejátssza első nyári edzőmérkőzését is.

A felkészülés újabb szakaszába érkezett a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely Fehér Zsolt edző irányításával készül az új idény kihívásaira, s csütörtökön este fél nyolctól már edzőmérkőzést is játszik a főiskola sportcsarnokában, ahol a Zalaegerszeg lesz a mieink ellenfele.
Együttesünk felkészüléséről, jelenlegi állapotáról a Dunaferr DF Renalpin FC új szakvezetője, Fehér Zsolt adott helyzetjelentést a gárda tegnapi edzését követően.
- Kedves Mester, ez egy emberkínzó gyakorlás volt!
- Nem gondolom, hogy az lett volna, az én szemszögemből ez egy normális edzésnek számít. Dolgozunk, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni a bajnoki rajtnál és a későbbiekben is. Egy dolgot azért lehet látni, hogy még nagyon nincs kész ez a csapat, nagyon messze vagyunk még az áhított eredményhez, amit én szeretnék látni.
- Mi vezet ahhoz, a rengeteg munka?
- Egyértelműen dolgozni kell és sokat gyakorolni azokat az elemeket, amiket szeretném ha a csapat a későbbiekben tudna hasznosítani a mérkőzések folyamán. Ezeket kell minél többször átgyakorolni és edzeni rá. Nem elfelejtendő, hogy ehhez a megfelelő erőnlétnek is meg kell lennie. Úgy rakjuk össze az edzést, hogy egyrészt szakmailag is megfeleljen, másrészt erőnlétileg se fogyjunk el a mérkőzések második részére.
- Fantasztikus élményem volt, hogy milyen komoly partnerként kezelted a játékosaidat
- Én azt gondolom, hogy nem szabad "átesni egy olyan lovon", amikor a játékos úgy érzi, hogy őt semmibe veszik. Partnerként, szinte barátként kell kezelni. Aki intelligens az érzi ezeket a határokat, aki nem – az hamarosan el fogja hagyni az így vezetett csapatot. Én mindenkihez segítséggel akarok hozzáfordulni, ezért várom a kérdéseiket, amikre rögtön választ is kapnak. Ebből tudnak tanulni és ebből születik a fejlődésünk.

- Hamarosan sor kerül az első edző mérkőzésre. Mit vársz: győzelmet, vagy helytállást?
- A srácoknak is elmondtam, hogy az első meccseken nem fog érdekelni az eredmény, a mutatott játék képe. Lesz egy-két olyan dolog, amit meg fogunk beszélni, mert az lesz az építkezésünk része és arra nagyon fogok figyelni. Az első két előkészületi mérkőzésünk így fog eltelni. A harmadiktól viszont a közös munkával kigyakorolt feladatok megoldását fogom visszakérni. Még egyszer elmondom, hogy ez a csapat még nagyon messze van attól, hogy késznek nyilvánítsuk. Ezért most az elején nem is lehet elvárni, hogy már a megtervezett arcát mutassa.

Forrás: Dunaferr DF Renalpin FC

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.