Kézilabda: négy között a juniorok

spigott - 2015. július 30. 7:32

Remekül szerepel a spanyolországi Európa-bajnokságon a magyar női junior kézilabda válogatott, mely pénteken már a döntőbe jutásért játszik a viadalon.

A csoportkörben a második helyen végzett, így bejutott a legjobb nyolc közé a magyar női junior kézilabda válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon. Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi kapitány együttesében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két tehetsége, Ferenczy Fruzsina, valamint Kemény Dóra is helyet kapott, s az elmúlt két napban igen kemény feladatot kellett megoldania fiataljainknak.

Ahhoz ugyanis, hogy sikerüljön bekerülni a kontinens négy legjobb csapata közé, előbb a házigazda spanyolok, majd a minden korosztályban komoly erőt képviselő norvégok ellen kellett bizonyítania fiataljainknak. Akik alaposan ki is tettek magukért, hiszen a vendéglátó spanyolokat nagyon simán, 27-14-re verték, s mivel a középdöntő első fordulójának másik mérkőzésén a svédek legyőzték a norvégokat, ezért a mieinknek már egy döntetlen is elég lett volna utóbbiak ellen a legjobb négy közé jutáshoz.

Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal is vágott neki a mérkőzésnek, melynek első félidejében már öt góllal is vezetett, s ugyan a térfélcsere után ledolgozták hátrányukat a norvég fiatalok, a 25-25-ös eredménnyel a mieink jutottak be az Európa-bajnokság elődöntőjébe. A norvégok elleni szép sikerből komoly részt vállalt Ferenczy Fruzsina is, aki kilenc alkalommal talált az ellenfél kapujába, így az sem volt véletlen, hogy a találkozó után őt választották a meccs legjobbjának. Junior válogatottunk legközelebb pénteken lép pályára, s az orosz elleni mérkőzés tétje már a döntőbe jutás lesz.

Junior válogatottunk eddigi eredményei

Csoportkör:
Svédország – Magyarország 24-18 (12-10)
Magyarország – Románia 24-20 (13-10)
Magyarország – Franciaország 18-18 (11-10)

Középdöntő:
Magyarország – Spanyolország 27-14 (14-6)
Norvégia – Magyarország 25-25 (13-18)

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.