Kézilabda: növelik a tempót a Kohász kézisei

spigott - 2015. július 27. 18:02

Kicsivel több, mint két hete készül már az új szezonra a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt női együttese. Mátéfi Eszter vezetőedző fokozatosan növeli a terhelést a csapat tagjain, de a héten már edzőmérkőzés is vár Azariékra.

Gőzerővel készül a 2015/2016-os bajnoki és kupaszezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese. Az előző szezonban bajnoki negyedik helyet szerző alakulat alaposan átalakult a nyári szünetben, így a felkészülés első hete még inkább az ismerkedéssel, felmérésekkel telt, ám mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elárulta, azóta erősen növelték a "csapásszámot".

- A felkészülésünk első hete elment a felmérésekre, s arra, hogy minél jobban megismerkedjünk egymással. Természetesen dolgoztunk azért ebben az időszakban is, de még nem annyira keményen, mint azt követően. A második héttől már keményebb edzésekre váltottunk, s fokozatosan növeljük a terhelést, ahogy azt előzetesen elterveztük. Annak kimondottan örülök, hogy a játékosok rendkívül motiváltak, keményen dolgoznak, kiváló hozzáállással, látszik, mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb állapotban várhassuk majd a bajnoki rajtot. Addig persze még nagyon sok a tennivalónk, ezen a héten már napi három edzéssel készülünk, ami természetesen megterhel mindenkit, de a nyári alapozásnál ez természetes.
A tréningek egyhangúságát azonban pénteken már megtöri egy felkészülési találkozó, melyet a Győr ellen vívnak meg Triscsukék sőt, a jövő héten újabb két edzőmeccs vár a Kohász kézilabdázóira.

Képek: DO-archív

- Ugyan előzetesen nem terveztünk erre a hétre edzőmeccset, ám úgy alakult, hogy hazai környezetben fogadhatjuk a Győr csapatát, s ez egy olyan lehetőség, amivel élnünk kell. A délután négy órakor kezdődő összecsapás kiváló felmérője lesz annak, hogy hol is tartunk most fizikailag, de emellett nagyon fontos taktikai szerepe lesz, hiszen első ízben gyakorolhatjuk "éles körülmények" között azokat a taktikai elemeket, amelyeket eddig csak edzésen tudtunk megtenni. Fontos visszajelzés lesz ez, elsősorban a nyári igazolásaink számára, hogy miként tudják elsajátítani azt a rendszert, amiben játszani szeretnénk, s játszani is fogunk. Az eredmény ezúttal nem lesz lényeges, itt most tényleg a gyakorláson lesz a legnagyobb hangsúly. A jövő héten válogatottaink már nem lesznek velünk, de így is vár ránk két edzőmeccs: szerdán délután négytől a Dunaújvárosi Sportcsarnokban fogadjuk az MTK csapatát, míg pénteken fél négytől a fővárosban mérkőzünk meg a kék-fehérekkel. Dolgozunk tehát becsülettel, egyelőre minden a tervek szerint alakul, az első két hét után egy rossz szavam nem lehet a lányok hozzáállására és munkájára, bízom benne, hogy így lesz a továbbiakban is.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.