Dunaújváros Hetilap

Kijavítják a padot a Május 1. utcában

Molnár Emese - 2015. július 4. 7:44

Régóta várja már Fekete Miklósné, hogy a Május 1. utcai lépcsőházuk előtt megjavítsák a padot, melynek a korhadás miatt eltört egy léce. Panaszkodott arra is, hogy milyen rossz állapotban van a járda a József Attila utcában, és azt sem rejtette véka alá a hölgy, hogy csodás előkertje sem kap kellő figyelmet.

Ezt a problémát is ecsetelte lapunknak a hölgy, felvetve a kérdést, hogy a gyönyörűen megújult Római városrészből miért nem lehetne egy új padot átrakatni. Panaszkodott arra is, hogy milyen rossz állapotban van a járda a József Attila utcában, és azt sem rejtette véka alá a hölgy, hogy csodás előkertje (amit saját maga ültet, ápol, gondoz) nem kap kellő figyelmet.

Az önkormányzat járdafelújítási programjának első ütemében térköves burkolatot kapott a Május 1. utca járdája. A program folytatására újabb száz millió forintot szavazott meg a közgyűlés a város mind a tíz körzetére vonatkozóan. Gombos István, az 1-es számú körzet képviselője lapunk kérdésére elmondta, a lakókkal már korábban is egyeztetett arról, hogy a második ütemben a „bekötő” utcák, a József Attila, az Ady Endre és a Babits utca járdái újulnak majd meg.

- Ezeket a hivatal városüzemeltetési osztályával is egyeztettem, tervek készülnek a megvalósításról. Még az idén elkezdhetik a munkálatokat, de természetesen nem egyszerre bontják és javítják majd az utat- hangsúlyozta a képviselő.
Mint mondta, ismeri a szóban forgó pad kérdését is, a javítást már jelezte a városüzemeltetési osztálynak.
- Rendszeresen tartok fogadóórákat, ahol minden kérést, észrevételt lejegyzek, és kérem az adott feladatok illetékeseit a megoldásra. Sok kisebb, de az ottlakók mindennapjainak fontos részét képező problémát kell orvosolni. Mivel sok a feladat, a szakemberek bizonyos ütem, vagy adott esetben fontossági szempont alapján végzik a javításokat- vázolta Gombos István.

Azt is elmondta, sok a padprobléma, gyakran megrongálják őket. Történt egyszer az is, hogy a Kossuth Lajos utca 5. számú lépcsőház elől egyik este egyszerűen elvitték a padot, amit másnap a Városháza mellett találtak meg. A képviselő azonnali intézkedést kért, és felújított állapotban helyeztette vissza a padot.

- A DVG Zrt munkatársai és a közfoglalkoztatottak a város szépítésén, a zöldterületek karbantartásán dolgoznak, jómagam is rendszeresen megszervezem a városrészi takarítást. De emellett mindannyiunknak vigyázni kell értékeinkre.  A Római városrész megújulását célzó projekt részeként kapott új utcabútorokat a városrész. Ezeket a padokat nem lehet csak úgy áthelyezni. Viszont a törött pad ki lesz javítja- hangsúlyozta a képviselő, aki a Virágos Dunaújvárosért akcióra is felhívta a kertbarátok figyelmét.
Az önkormányzat versenyére bárki benevezheti szépen virágosított előkertjét, erkélyét, ablakát minden év augusztusáig, amelynek eredményhirdetésére októberben kerül sor.

A rovat további hírei: Közélet

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.