Labdarúgás: a frissítés időszakában

doszerk - 2015. július 28. 14:21

Utolsó hetét tölti nyári felkészülésének a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton már Siófokon játszik másodosztályú bajnoki mérkőzést. Artner Tamás vezetőedző bizakodó, de ő is komoly feladat előtt áll, hiszen több játékos is be kell építeni a csapatba.

A Dunaújváros PASE felkészülésének utolsó hete következik, hiszen szombaton már a bajnoki pontokért lépünk pályára a Siófok otthonában. Az elmúlt időszakról és a bajnoki nyitányról Artner Tamás vezetőedző számolt be honlapunknak.

Fontos feladatok

- Amit előzetesen megterveztünk, azt maradéktalanul elvégeztük. A fiúk jó munkát végeztek. A fáradságot a legutóbbi előkészületi mérkőzésen, az FTC ellen látni lehetett. Ennek azonban így kellett lennie. Ebben közrejátszott az a hőség is, melyben az elmúlt egy hetet dolgoztuk végig. Le a kalappal a fiúk előtt, hogy ebben a rekkenő hőségben is mindenki a maximumot nyújtotta. Egyikőjük sem kért könnyítést, de mi figyeltünk arra, hogy az előírt feladatokat mindannyian el tudják végezni. A heti munka már kizárólag a frissítésről fog szólni.

- Hogyan áll össze a rajtra a keretünk?
- Csapatunk vezetőségének köszönhetően szépen alakulunk. A legfontosabb feladat, hogy a három fiatalt beépítsük a keretbe.
- Mit vársz a szombati, Siófok elleni bajnoki nyitánytól?
- Idegenbe, egy számunkra ismeretlen csapathoz utazunk, akiknek nagyon sok az új játékosuk. Idegenben sohasem egyszerű nyerni, de nekünk nagyon fontos a jó bajnoki rajt. Egyértelműen a három pont megszerzése a cél. Ez azért is kiemelten fontos, hiszen a hazai pálya még nincs kész, így az első négy fordulót idegenben játsszuk, melyekből nekünk a lehető legtöbb pontot kell tudnunk megszereznünk.

Ádám álma megvalósulhat

A Magyar Labdarúgó Szövetség az idei szezonban már nagyon komoly premizálási rendszerrel igyekszik ösztökélni a másodosztályú csapatokat arra, hogy minél több fiatal játékost építsenek be együttesükbe, lehetőleg úgy, hogy az utánpótlás korú játékosok minél több időt töltsenek a pályán.
Ezt a célt igen komolyan veszi együttesünk is, mely több fiatal labdarúgóval kötött szerződést az elmúlt időszakban. Egyikük, Tamaskó Ádám még csupán 17 éves, de máris lehetőséget kapott arra csapatunk vezetőségétől, hogy akár az NB II-ben is bemutatkozhasson. A fiatal futballista 4 évesen, Kecelen ismerkedett meg a játékkal, ahonnan Kiskunmajsára került. Az ottani gyermek együttes az ország egyik legjobb csapata volt, mellyel nemcsak országos tornákat, hanem több és nagyobb nemzetközi sikereket is elért.

Ekkor több fiatalra, így Ádámra is felfigyelt a Budapest Honvéd, ahol 4 és fél évet játszott. Az utolsó fél év azonban nem úgy alakult számára, mint azt szerette volna, így egyesületet váltott. Dunaújvárosba került, ahol Jakab Elek irányítása alatt az U-21-es együttesben kapott szerepet, mellyel élni is tudott. Ádám neki és a rengeteg kemény edzésnek is köszönheti azt, hogy most a felnőtt csapattal készült a bajnoki szezonra.
- Nagyon örülök, hogy Dobos Barna ügyvezető igazgató előtt megköttetett a szerződésem, hiszen ezzel egyik jelenlegi életcélom vált valóra. 17 évesen felnőtt NB II-ben szereplő csapatban játszhatok, ahol úgy érzem, az idősebbek is befogadtak. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat érdekében, és bízom abban, hogy helyt fogok állni. Játékommal szeretném bebiztosítani magam a csapatban, bekerülni a kezdő tizenegybe, és az együttest hozzásegíteni ahhoz, hogy jövőre újra az első osztályban szerepelhessen.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.