Labdarúgás: finisben a DPASE

spigott - 2015. július 29. 16:15

Jól sikerült a Dunaújváros PASE labdarúgóinak nyári felkészülése, így a csapat klub- és szakmai vezetése is bizakodva várja a hétvégi szezonkezedet. Együttesünk elsődleges célja nem a feljutás elérése, ám ez nem jelenti azt, hogy az Artner-csapat ne követne el mindent az élvonalba kerülésért.

Hétvégén már bajnoki mérkőzést játszik Siófokon a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szezon előtti sajtótájékoztatóján számolt be az együttest érintő fontosabb nyári történésekről.
A jó hangulatú összejövetelen Dobos Barna klubigazgató először a csapat játékoskeretének változásairól számolt be, majd elárulta, hogy milyen céllal vág neki együttesünk a 2015/2016-os idénynek.

"A nyáron igen nagy változásokon mentünk keresztül. Sajnos búcsúztunk az első osztálytól, így nyáron az volt az elsődleges célunk, hogy az új csapat gerincét lerakjuk, megtartsuk. Ez meg is történt, de azt még elmondanám, hogy a keretnek az összetétele még nem végleges, hiszen van még az átigazolási időszakból bőven hátra, s mindenképpen szeretnénk egy minél ütőképesebb keretet összeállítani a 2015/2016-os másodosztályú szezonra is. Ami pedig a céljainkat illeti, általánosságban nem mondhatjuk ki azt, hogy alapvető célunk az, hogy az első osztályba jusson a csapatunk, mert a lehetőségeket nézve több olyan csapat van az NB II-ben, akik jóval jobban állnak gazdaságilag és jóval többet tudnak a felnőtt csapatra pénzben áldozni, mint mi.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne akarnánk versenybe szállni a feljutást jelentő első két helyezésért. Nehezíti a helyzetünket, hogy a pályatest felújítása miatt az első négy fordulót idegenben játsszuk, de nagyon remélem azt, hogy ezt az időszakot is olyan sikerekkel tudjuk zárni, hogy a folytatásban is versenyben maradjunk a minél szebb helyezésekért." – árulta el a DPASE klubigazgatója.

Artner Tamás vezetőedző szerint jól sikerült együttesének nyári felkészülése, s ugyan akadnak kisebb nehézségek, véleménye szerint erős, az NB II-es mezőnyben stabil és jó csapata lesz idén városunknak.
"Azt kell mondanom, hogy szinte teljesen kicserélődött a keretünk, megfiatalodtunk, hogy az MLSZ előírásainak meg tudjunk felelni, de pozitívum, hogy több kulcsjátékosunkat meg tudtuk tartani, s melléjük meghatározó rutinosabb labdarúgókat, s több fiatalt is hoztunk. Hat hét volt a felkészülés, melyből az első kettő a játékosok kiválasztásával és kondicionáló edzésekkel telt, viszont az azt követő négy hét kiválóan sikerült, s relatíve jól alakultak az edzőmeccseink is, s azt lehet mondani, hogy az utolsó hét az már kifejezetten bizakodásra adhat okot.

Találtunk még olyan játékosokat, akik a segítségünkre tudnak lenni, idősebbet és fiatalt is, úgyhogy pár nappal a bajnoki nyitány előtt kialakult nagyjából a kezdőcsapatunk, melynek a váza erős. Az úgynevezett "fiatal kérdést" meg kell oldanunk, ez okoz még némi nehézséget, de összességében én bizakodó vagyok a jövőre nézve, mert az biztos, hogy egy nagyon stabil, masszív, NB II-es szinten ütőképes csapatunk lesz." – zárta a felkészülés értékelését csapatunk szakvezetője.

A Dunaújváros PASE labdarúgóihoz kapcsolódó hír még, hogy Böőr Zoltán kiválásával új csapatkapitányt választottak az együttes tagjai, akik közül a legtöbb voksot Vaskó Tamás kapta társaitól, így a 2015/2016-os idényben az ő vezetésével futhatnak ki labdarúgóink a pályára. Mint azt a kiváló bekk elmondta, komoly megtiszteltetést jelent számára a pozíció elnyerése, ami persze nagy felelősséggel is jár, de igyekszik a pályán és a pályán kívül is példamutató viselkedéssel utat mutatni a keret fiataljainak. Vaskó Tamás helyetteseinek Szűcs Lajost és Csehi Tamást választották meg a DPASE játékosai.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.