Vízilabda: ezért kár volt

spigott - 2015. július 26. 21:54

Fordulatos mérkőzésen szenvedett 9-8-as vereséget Kínától a magyar női vízilabda válogatott a kazanyi világbajnokság első versenynapján.

Első mérkőzését játszotta ma este a kazanyi világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott, mely a kínai csapat ellen kezdte meg a csoportkör küzdelmeit. A viadal megfelelő alaphangjának megadásához nyilván egy szép győzelem dukált volna, ám ez egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek a két dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Menczinger Katával felálló magyar csapat számára.

Különösen úgy nem, hogy az első negyedet rendkívül rosszul kezdte csapatunk, mely gyorsan beszedett két hátrányt, s ezzel együtt két gólt is, s mikor a hatodik percben még egy ötméterest is értékesített ellenfelünk, már 0-3-as állást mutatott az eredményjelző. Ugyan Keszthelyi a következő támadás végén szépített, de harmadik előnyét is tűpontosan játszotta végig a kínai együttes, visszaállítva ezzel a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). A játékrész hajrájában is sokat kapkodott a Merész-csapat, mely támadásban és védekezésben sem találta játékát, s ha nem hagynak ki az utolsó percben egy újabb ötöst a kínaiak, még nagyobb hátránnyal vonulhattunk volna az első pihenőre.

Komoly változtatásra volt szüksége tehát a mieinknek a felzárkózáshoz, s szerencsére együttesünk össze is szedte magát, hiszen a 11. percben Kisteleki törte meg a hosszú gólcsendet, majd Tóth és Takács is bevette a kínai kaput, így a 14. percben sikerült egalizálni (4-4). Az utolsó percben ugyan visszavette Kína a vezetést, de Antal pontos ötméteresével újra egyenlítettünk, így 5-5-ös állásnál cserélhettek térfelet a csapatok.
A fordulást követően mindkét csapat megfontoltabb játékra váltott, s bár a vezetést végre a mieink szerezték meg Szűcs közeli találatával, a kínaiak is könyörtelenül kihasználtak egy komoly védelmi megingást, s viszonylag hamar egyenlítettek. A negyed második felében a rendkívül csapkodó volt a játék, sok volt a hiba, a kontra mindkét oldalon, de Czigány Dóra utolsó másodperces bombagólja után a magyar válogatott várhatta előnyből a negyedik felvonást (7-6).

Melyben mindössze kettő percet kellet várni a nyolcadik magyar találatra, ám hiába a kétfás fór, a mérkőzés utolsó öt perce egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt reméltük. A kínaiak ugyanis szívós munkával, s két remekbeszabott távoli lövéssel egyenlítettek, majd az utolsó percben megszerezték kilencedik góljukat is. Erre már nem volt válasza a mieinknek, így hiába jöttünk vissza mínusz háromról, s álltunk közelebb a sikerhez, végül ellenfelünk örülhetett a 9-8-as győzelemnek.

 

Magyarország – Kína 8-9 (1-4, 4-1, 2-1, 1-3)
Magyarország: Bolonyai Flóra, Czigány Dóra, Antal Dóra, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Garda Krisztina, Menczinger Kata, Gangl Edina. Szövetségi kapitány: Merész András.

Főoldali kép: mvlsz.hu

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.