Vízilabda: szép visszavágás

spigott - 2015. július 6. 7:38

Egy csipetnyi megingás ellenére is magabiztosan, 11-5-re győzte le a kínai csapatot a világbajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott.

Azok után, hogy az elmúlt héten egygólos vereséget szenvedett Uterchtben, ezúttal Debrecenben ugrott medencébe a kínai válogatott ellen Merész András szövetségi kapitány világbajnokságra készülő együttese.
A két dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával és Menczinger Katával felálló magyar csapat ezúttal Debrecenben mérte össze erejét ázsiai ellenfelével, méghozzá a tovább javuló teljesítmény és a győzelem reményében. Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, s ugyan a meccs első találatát a vendégek jegyezték, a folytatásban kinyitották a gólzsák száját a magyar hölgyek, akik sorozatba öt alkalommal mattolták ellenfelüket (5-1).

A második negyedre azonban magára talált a kínai csapat is, mely három gólt szerezve csökkentette minimálisra hátrányát, de Menczinger Kata szép ejtése szerencsére megálljt parancsolt a vetélytárs felzárkózási próbálkozásainak (6-4). A térfélcserét követően tovább növelte előnyét válogatottunk, s bár egyszer még feljött kettőre az ellenfél, a mérkőzés hajrája a Merész-csapaté volt, mely végül nagyon sima, 11-5-ös sikerrel vágott vissza az ázsiai csapatnak a közelmúltban elszenvedett vereségért.
A találkozó után érthetően elégedett is volt a magyar szakvezetés, de mint azt Merész András elmondta, ebből a szép sikerből sem szabad egyelőre sok következtetést levonni.

Képek forrása: MTI

"A világbajnoki csapat első mérkőzése volt, pont három hét van az első kazanyi meccsig, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Igen, a védekezés, amelyre igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, jól működött, ám ezen a téren is van még fejlődni való, illetve el is lehet rontani – mondanom sem kell, ezt nagyon nem szeretnénk. Amit kitaláltunk ellenük, az most működött, illetve természetesen van még, amit nem szedtünk elő, szóval sokat kell még gyakorolnunk. Dicséret illeti a társaságot, nagyon úgy tűnt, jobban bírtuk a mérkőzést fizikálisan. Miután láttam a héten mind a két csapat edzéseit, talán mondhatom, mi nagyobb munkából jöttünk – ezért is nagy szó, hogy erőben is felülmúltuk őket. Most három nap pihenőt kapnak a lányok, aztán folytatjuk a felkészülést a világbajnokságra." – értékelt szövetségi kapitányunk a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

Magyarország – Kína 11-5 (5-1, 1-3, 3-1, 2-0)

Magyarország: Bolonyai – Antal D. 2, Kisteleki D. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi R. 1, Tóth I., Garda K. 1. Csere: Czigány D. 1, Takács O., Illés A. 1, Bujka B. 2, Menczinger K. 1. Szövetségi kapitány: Merész András.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.