Vízilabda: újabb hajrávereség

spigott - 2015. július 28. 19:09

Az utolsó negyed előtt még két góllal vezetett, de a hajrára szétesett, s 13-11-es vereséget szenvedett női vízilabda válogatottunk az oroszoktól a kazanyi világbajnokságon.

A házigazda oroszok ellen ugrott medencébe ma este a magyar női vízilabda válogatott a kazanyi világbajnokságon. A két dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával és Menczinger Katával felálló magyar csapat egygólos vereséggel kezdte a vb-t, s ahhoz, hogy elkerülje a még továbbjutó, de igen nehéz negyeddöntős párharcot ígérő csoportharmadik helyet, mindenképpen nyernie kellett a vendéglátók ellen.

Merész András együttese ennek megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, s már az első negyedben igyekezett bizonyítani, hogy csak rossz kisiklás volt a kínaiak elleni vereség. A védekezés pazarul működött, egálban és hátrányban is jól őrizték kapujukat a mieink, s végre a támadójátékkal sem volt probléma, így Bujka kettő, valamint Keszthelyi egy góljával hamar elcsendesítette a hazai publikumot válogatottunk (3-0).
Az orosz drukkerek hangja a negyed végén, az első hazai találatnál jött vissza, de Keszthelyi azonnal válaszolt, visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget (4-1). A folytatásban sajnos a hazaiak percei következtek, akik látványosan feljavultak támadásban, a délidő utolsó öt percében négyszer is bevették az addig remekül védő Bolonyai kapuját, s bár Czigány és Keszthelyi is betalált a túloldalon, a nagyszünethez érve egy gólra olvadt a mieink előnye (6-5).

Ugyan a térfélcserét követően azonnal ötöst kaptak az oroszok, amit kihasználva egyenlítettek is, válogatottunk nem esett kétségbe, s parádés négy percet produkálva ismét három gólt lőtt ellenfelének úgy, hogy közben egyet sem kapott (9-6). Az oroszok csak emberelőnyökből voltak veszélyesek, sajnos egy szimplát és egy kettős fórt be is lőttek, de Czigány távoli bombájának köszönhetően így is mi várhattuk kétfás vezetéssel az utolsó negyedet (10-8).

Ezzel együtt is ígért még bőven izgalmakat a negyedik etap, s azok sajnos nem is maradtak el, hiszen hiába lőtt Tóth Ildikó fontos gólt 10-9-nél, az oroszok nem adták fel, egy perc alatt két találatot is szerezve ismét egalizáltak sőt, a 30. percben Liszunova hatalmas átlövésével a vezetést is átvették (11-12). Ahogy a kínaiak ellen, úgy sajnos ezúttal is szétesett a hajrára válogatottunk, sorozatban követtük el a technikai hibákat, ráadásul Liszunova újra betalált a magyar kapuba, így sorozatban kapott négy góljának köszönhetően végül 13-11-es vereséget szenvedett együttesünk, mely csütörtökön a franciák ellen fejezi be a csoportkör küzdelmeit.

Magyarország – Oroszország
11-13
(3-1, 3-4, 4-3, 1-5)
Gólszerzőink: Keszthelyi 3, Bujka 2, Czigány 2 Kisteleki 1, Antal 1, Takács 1, Tóth 1.

Főoldali kép: mvlsz.hu

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.