Futsal: készül az utánpótlás

doszerk - 2015. augusztus 27. 14:39

Jó úton halad a Dunaferr DF Renalpin FC futsal utánpótlásának képzése, ám a szakvezetés sok szeretettel vár minden, a sportág iránt érdeklődő sportolót a közös gyakorlásokon.

A Dunaferr DF Renalpin FC NB I.-es futsal csapatai keményen végigdolgozzák a felkészülési időszakot. Az eddig elvégzett munkáról, s a közeljövő feladatairól Facskó József, az utánpótlás együttesek vezetőedzője számolt be.
Kettős érzések vannak bennem, mert a vállalt szakmai munka és a képzés új alapokra való helyezése jó úton halad. A fiatalok nyári elfoglaltságai miatt azonban nem tudtunk folyamatosan teljes létszámban dolgozni. Az elvégzett munka nem volt hiába való, akik velünk tudtak tartani azok látható módon sokat fejlődtek. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehetőség szerinti legerősebb kerettel vághassunk neki a bajnokságnak és ehhez maximálisan kifogjuk használni a rendelkezésünkre álló egy hónapos időszakot. Az U 17 és az U20-as korosztály tartozik a kezem alá. Az ő gyakorlásuk közösen zajlott az egész időszak alatt. A fiatalabbaknak sikerült a korosabbakhoz hozzáerősödni és úgy látom, hogy jó eséllyel kezdhetünk a bajnokságban, de továbbra is szívesen várunk új jelentkezőket a csapatainkba
- Azt állítod, hogy nyitott kapukkal várod a sportág iránt érdeklődőket?
- Sőt, bátorítom azokat, akik elég kíváncsiságot éreznek a sportágunk iránt, hogy kockázatmentesen próbálják ki nálunk – nem fognak csalódni!  Jöjjenek azok is, akik akár a grundon is, de sikerélményt, esetleg jó benyomásokat kaptak a futsal irányába – ők is jöjjenek bátran, mert jó körülmények között, sok siker vár rájuk. Fontos dolog, hogy ha itt megállják a helyüket, akkor első osztályban sportolhatnak sőt, a tavalyi évben volt két játékosunk, aki meghívót kapott a korosztályos válogatottba. Ez bármelyik sportágban igazi nagy fegyvertény-
- Nagyszerű dolog az élvonalban sportolni, de ennek azért nagy ára van! Kemény munkával kell a felkészülést elvégezni.
- Azt gondolom, hogy az élet minden területén azért, hogy eredményesek tudjunk lenni és azért, hogy a Sikert eltudjuk könyvelni, ahhoz kell a munka! Semmit sem adnak ingyen. A játékos elemekkel egybegyúrt edzésmunkánk  (amiben a fizikális és a taktikai képzés is megtalálható ) szükséges ahhoz, hogy később sikeresek lehessünk. Természetesen a célok eléréséhez szükséges a hit a megfelelő alázat és persze nem szabad csüggedni!   Mindenkinek együtt kell haladni előre. A sportszakmai feladatok mellett a hozzánk jelentkezőknek segítünk a továbbtanulásban is!
- Az érdeklődők hol és mikor kereshetnek fel benneteket?
- A közös edzéseink a Főiskola Sportcsarnokában zajlanak hétfőn és csütörtökön 17.30-től 19.00-ig . Az U 20-as korosztálynak pluszként szerdán 20.30-tól 22.00 óráig gyakorolnak.

Forrás: Dunaferr DF Renalpin FC

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.