Jégkorong: tízig számoltak az Acélbikák

spigott - 2015. szeptember 2. 20:54

Alaposan visszavágtak a közelmúltban elszenvedett vereségért a Léva együttesének a DAB hokisai, akik 10-4-re nyerték a szlovák harmadosztályú vetélytárs elleni mai edzőmeccset.

Pár napja igen kínos, 9-5-ös vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a szlovák harmadik ligában szereplő HK Levice elleni összecsapáson, ám a "visszavágóra" mindössze ma estig kellett várni, ugyanis este negyed héttől ismét a Léva ellen korcsolyáztak jégre Azariék, ezúttal már hazai környezetben.

Ahogy azt reméltük, igen nagy elánnal, komoly bizonyítási vággyal vetette magát a küzdelembe együttesünk, s az első harmadban uralta is a játékot, de hiába alakított ki nagyobbnál is nagyobb gólhelyzeteket, a nyitó húsz percet követően csak 3-2-re vezetett. Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy védelme továbbra is ingatag lábakon állt, míg az ellenfél kapuja előtt több tiszta ziccert is elhibáztak a Bikák, de a két gárda közti különbség miatt érezhető volt, hogy nem sokáig tudja tartani a szoros eredményt a vendégcsapat.

A második felvonásban igaza is lett azoknak, akik azt mondták, hogy eldönti a meccset együttesünk, ugyanis a középső húsz percben kiütötte ellenfelét Lee Gilbert alakulata. Pedig mindössze annyi történt, hogy a továbbra is futószalagon érkező helyzetekből hatot (!) végre gólra is váltottak a csatárok, így az utolsó etap előtt már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e tíz gól különbség a két csapat között. A záró harmadra kissé visszább vett a tempóból a DAB, s ezt két gyors góllal büntette is az ellenfél, ám a zárszót így is a mieink mondták ki: a negyedik találatát jegyző Busbacher alakította ki a 10-4-es végeredményt a hajrára már meglehetősen parázs hangulatú összecsapáson.

Acélbikáink csapatában két újabb próbajátékos tűnt fel az összecsapáson, a dél koreai Ki Hoon Han tavaly még a Brassó csapatában játszott, Dunaújvárosba znojmói próbajátékról érkezett, s a védelemben igyekezett segíteni a DAB hokisainak, míg a fiatal cseh Tomas Mocik a negyedik csatársorban kapott szerepet.

DAB – HK Levice 10-4 (3-2, 6-1, 1-1)

DAB: Lindoff, Duschek, Lencsés (1), Hruby (2), Sijka 2, McCann 3, Bushbacher 4, Ki Hoon, Léránt, Azari (1), Szepessy M., Szepessy B., Revák, Smith (2), Németh, Borbás (1), Peterdi (1), Pál Z., Nagy M., Mocik, Magosi E., Odnoga 1. Vezetőedző: Lee Gilbert.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.