Dunaújváros Hetilap

Öt járda kap térköves burkolatot

Molnár Emese - 2015. szeptember 4. 9:59

Több tervet adott be a hivatal illetékes osztályára Iván László, a 6-os körzet önkormányzati képviselője a nyár folyamán. Még az idén kihelyezhetnek új kéziszemeteseket, öt helyszínen megújul a járda, és három forgalmasabb ponton zebrákat építenek ki.

A képviselő elsőként arról tájékoztatta lapunkat, hogy kicserélik az elöregedett kéziszemeteseket a körzetben. Első körben tizenöt új kiskukát helyeznek ki a Kallós Dezső utca, a Táncsics Mihály utca főiskolai szakasza, az egykori nyomda belső udvara, a Dózsa György út mentén. A Liget köznél és a Görbe utcánál esztétikai szempontból a környezetbe illő, fából készült szemetesek kerülnek. A későbbi tervek között szerepel még ötven-hatvan kukát kihelyeznek a Technikumban.

Az önkormányzat járdafelújítási programjának részeként Iván László a lakók kérése alapján öt helyszínt jelölt ki. Új, térköves burkolatot kap a Liget köz tizenöt méteres szakaszon, a Táncsics Mihály utca 4-6. számú lépcsőházak előtti rész (az ott meglévő járda folytatásaként). Térköves járdát, valamint akadálymentesített gyalogátkelőhelyet építtet ki a Balogh Ádám utcában, a főiskolai kollégium és az étterem közötti szakaszon. A Szórád Márton úton, a Piactérrel szemben lévő átriumnál szintén új burkolatot kap a járda és tervezi az ottani parkoló teljes felújítását is a képviselő.

Már tervezés alatt van három gyalogátkelőhely építése is. Az egyik a zöld SZTK mögötti részt és az Esze Tamás utcát kötné össze. Zebra kerül a Bocskai utcába is, amely a Lorántffy iskola melletti buszmegállóhoz vezetne a Balogh Ádám utcából. Már a kampány során szükség volt figyelemfelhívó jelzést felfesteni a Görbe utcában. - Ez elsősorban a Vasvári iskolába közlekedő gyerekek biztonságát szolgálta. A jelzés mellett ide mindenképpen szükséges egy zebra kiépítésére, így ez is bekerült az elkövetkezendő időszak fejlesztései közé- hangsúlyozta Iván László. Abban bízik, hogy ezek a fejlesztések még az idén, decemberig elkészülnek.

Arról is beszélt a képviselő, hogy vannak még más jellegű problémák is a körzetben. Például a zugivó helyek okozta kellemetlenségekre megoldást kell találni. A Technikumban az egyik vendéglátó egységgel szemben van három olyan hely, ahol szeszes italt lehet venni. Többen ott, a nyílt utcán isznak, és a környező bokroknál végzik el a dolgokat. – A jegyzővel és a rendőrkapitánnyal is személyesen beszéltem annak kapcsán, hogy segítsenek mielőbbi megoldást találni és megszűnjenek ezek a helyek- tette hozzá a képviselő.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.