Jégkorong: hátrányban nem ment

spigott - 2015. október 9. 20:23

Az emberelőnyeit kiváló százalékban kihasználó HSC Csíkszereda 5-2-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit a két gárda ma esti összecsapásán.

Idei első erdélyi túrájának első mérkőzésén korcsolyázott jégre a HSC Csíkszereda otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák hokicsapata ma este. Lee Gilbert csapata némileg felforgatott összeállításban várta az összecsapást, hiszen a csapattól távozott Sijka Dusan mellett Borbás Gergő és Peterdi Imre sem utazott el a hétvégi két találkozóra.
Melyek közül a ma esti finoman szólva sem kezdődött túl jól a mieink számára, hiszen Hruby kiállítása miatt már az első percben emberhátrányba kerültek a Bikák, melyet a lett Ozols révén igen hamar gólra is váltottak a vendéglátók (1-0). A következő emberfór Azariék előtt adódott, ám ezúttal nem sikerült átmenteni a Brassó ellen mutatott speciális játékot, így a hazaiak kihúzták a számukra kritikus két percet. A folytatásban is nagy csata dúlt a jégen, egyenlő erők küzdelmét hozta az első húsz perc, de a kapusok lehúzták a rolót, így nem született újabb találat a harmad végéig.

A második felvonás kísérteties hasonlóságot mutatott az elsővel, már ami a kezdést illette. Ezúttal is Hruby került ugyanis a büntetőpadra az első percben, aminek újabb csíkszeredai gól lett a vége, így a 23. perc legelején már kétfás hátrányba került együttesünk (2-0). A folytatásban előbb Rasulov, majd Lencsés ülhetett ki a büntetőpadra, s bár az orosz légiós büntetését még kivédekezték a Bikák, a negyedik fórjából megszerezte harmadik gólját is a házigazda, mely Ozols újabb találatával hozta még nehezebb helyzetbe Lee Gilbert együttesét. Vezetőedzőnk gyorsan időt is kért, de ez sem segített, mert a 30. percben Berlev is betalált Lindoff kapujába, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0).

Acélbikáink kapust cseréltek, s ebben a harmadban már nem is kaptak újabb gólt sőt, a harmadik elején Bushbacher találatával sikerült is szépíteniük az álláson (4-1). Sokáig ennek sem örülhettünk, mert azonnal jött egy kettős hátrány, melyet annak rendje és módja szerint kihasznált a HSC, visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget (5-1). A mérkőzés utolsó negyed órájában a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, s ugyan Azari az 59. percben megszerezte a mieink második találatát is, ez már túl sokat nem változtatott a lényegen, mert az emberelőnyeit lényegesen jobban kihasználó házigazdák végül 5-2-es győzelmet arattak.

HSC Csíkszereda – DAB 5-2 (1-0, 3-0, 1-2)

DAB: Lindoff, Lencsés, Hruby, Azari 1, McCann (1), Németh, Rasulov, Smith (1), Bushbacher 1, Magosi, Léránt, Revák, Szepessy B., Szepessy M., Odnoga, Pál, Mátyásy, Nagy. Vezetőedző: Lee Gilbert.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.