Kézilabda: az akarat diadala

doszerk - 2015. október 6. 17:38

Hétgólos hátrányból felállva aratott nagyon fontos, 25-24-es sikert a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata elleni mérkőzésen a DKKA NB I/B-s együttese a negyedik bajnoki fordulóban.

Nehéz mérkőzés várt vasárnap délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I/B-s csapatára, mely a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ellen lépett pályára a bajnokság negyedik fordulójában. Nem volt könnyű helyzetben a találkozó előtt György László szakvezető, ugyanis Grosch Vivien, Kemény Dóra, Molnár Beatrix és Tolvaj-Sebestyén Rati is hiányzott a csapatból betegség, vagy sérülés miatt.

Talán ezért is kezdte tompán és enerváltan a mérkőzést együttesünk, mely a rangadónak számító összecsapáson az előző bajnoki mérkőzéshez képest megváltoztatott összeállításban vette fel a harcot a vendégekkel. Ezúttal Termány Rita és Nick Viktória kapta meg a lehetőséget a kezdő sorban, ám így nem tudták megoldani sem a védekezést sem a támadást, amit az ellenfél kegyetlenül ki is használt, s már a 25. percben már hét góllal vezetett. Ugyan ezt a félidő végére sikerült ötre faragnia csapatunknak, a fordulás előtt 13-18-as állást mutatott az eredményjelző.

Mint arról együttesünk edzője beszámolt, a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és ennek köszönhetően 4-0-ás sorozattal kezdték a második félidőt. Agresszívvá és keménnyé vált a védekezésünk, s mivel ehhez jó kapusteljesítmény is párosult, fokozatosan sikerült csökkenteni a különbséget, majd az 57. percben végre összejött az egyenlítés is. A végjátékban egyetlen gól született, ám ezt akadémistáink szerezték, így a hatalmas csatát végül 25-24-re megnyerte csapatunk mely sikerének köszönhetően feljött a tabella nyolcadik helyére. György László szerint a csapat egységét és erejét mutatta, hogy hétgólos hátrányból tudtak felállni, s végül a maguk javára fordítani a mérkőzést. "A hit, akarat és a küzdeni tudás jellemezte ezt a találkozót, mely után mindenki számára tanulság lehet, hogy semmilyen körülmények között nem szabad feladni egyetlen mérkőzést sem." – fogalmazott a DKKA szakvezetője.

DKKA – NEKA 25-24 (13-18)

Góllövők: Udvardi Laura 2, Fodor Noémi 2, Berta Bianka 1, Ulmann Bernadett 4, Klujber Katrin 4, Ferenczy Fruzsina 7, Nick Viktória 5.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.